Sidor

fredag 29 augusti 2014

Mini hos veterinären

Idag har jag varit med Mini hos veterinären, det var ett återbesök sedan i måndags för att se att hennes tass var ok. Det är alltså inget livshotande med henne. men förra helgen så svullnade hennes högra framtass upp och jag trodde att hon kanske hade blivit getingstucken. Vilket hon kanske också hade blivit men som jag inte vet något om....men jag tror inte det. Svullnaden gick nämligen inte ner och på den stora trampdynan, den i mitten alltså hade det börjat bildas var i på söndags kväll. Så måndag förmiddag åkte jag "hela" vägen på 5 minuter till veterinären för att höra om han hade tid att titta på henne och sen så var jag där klockan 17.00

Efter en riktig genomgång av Mini, typ veterinärsbesikning och koll på tassen fick hon 2 sprutor med antibiotika och 3 tabletter med sig hem där hon skulle ta 1½ tisdag och 1½ onsdag. Dessutom skulle jag tvätta med klorhexidin 2 gånger om dagen samtidigt som jag masserade trampdynan så att eventuell skit skulle komma ut. Jag...och även veterinären misstänker att hon kan ha fått in en flis när hon har skrapat i stenen ute. Både Mini och Lillan har nämligen börjat både kissa och bajsa på ett visst ställe ute. Jag är ju med dom hela tiden så jag ser det och tar det med en gång när dom bajsar....men dom försöker ju skrapa över det iallafall.

Hur som helst, jag var på återbesök idag och allting var helt ok med Minis tass. Och jag betalade hela kalaset redan i måndags, dagens besök var inräknat i det priset. Alltså...återbesöket idag, genomgång på Mini, sprutor, tabletter och inskrivning så hon fanns med i hans register. Typ en massa svar på mina frågor. Och hans telefonnummer privat ifall jag skulle behöva få tag på honom akut. Kan ni gissa vad det kostade? Nä, så klart inte. Men jag betalade 32 Euro för allt, i svenska kronor blir det 292.50 För dom pengarna kommer jag inte ens in hos veterinären i Sverige.

Just det. Då jag skulle till vet. så köpte jag transportburar till tjejerna också. Kan ju inte ha dom i transportburarna som är till flyget. Ska ju åka till Valencia snart och då behöver dom utrymme. Tänkte köpa likadana som jag hade i Sverige men det blev en annan sort, en transportväska. Denna kan jag nämligen ha med mig i en resväska om jag vill, vilket kan vara bra när jag och om jag behöver ha med mig det till Sverige...för eventuell utställning. Finns likadana väskor på Swecat, dock inte i denna färgen. Kostar 299:- och sen frakt på det om jag hade beställt på nätet. I affärerna är dom ju dyrare. Jag betalade 132,50 för varje väska. Gillar färgen skarpt.



2 kommentarer:

  1. Trevligt med positiva överraskningar ibland. Skönt att Mini s tass blev bra igen, nu när det snart bär iväg till utställning.
    Taito

    SvaraRadera
  2. snyggt jobbat både med vetten och väskorna. Kolla bara noga väskorna för på vår, snarlika, gick axelremmen av vid fästet och väskan med Totsi i föll i backen. På måndag skall vi HCM scanna och fiv/felv testa Abeba 2600kr fattigare så jag skulle kunna resa ner till dig och fixa det och det skulle antagligen vara billgiare ;)

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck