Sidor

torsdag 9 februari 2012

Renovering hallen

Då har jag tagit tag i hallen.Lite jobbigare att måla än köket då det var mera yta och jag ångrade mig lite....har haft superont idag. Men jag var ju tvungen att få klart allt då jag hade påbörjat det. Även här var väggarna vita och såg så där lagom skitiga ut. Och nu när jag är klar med den är jag nöjd. Har satt dit en ny klös upp på väggen. Skivan hade jag ute i förrådet. Sågade lite för att även få en mindre och klädde dom med möbeltyg.

Det syns inte så väl på bilderna men färgen är nougat. Jag skulle nog ha målat på en tredje gång men färgen tog slut. Dessutom så skulle jag inte fixa ännu en strykning, kom ju knappt upp ur sängen imorse. Får ta det fram på vårkanten istället. Jag var ju liksom inte så poppis hos katterna heller då dom fick vara instängda i vardagsrummet. Priscilla skrek och ropade på mig nästan hela tiden.

I slutet, sista delen och ovanför öppningen till vardagsrummet var jag riktigt trött på målandet vilket resulterade i att jag tog lite för mycket färg på penseln så det droppade en bra kladd ner på golvet. Så ut i köket för att hämta disktrasan för att torka upp. När jag kom tillbaka...efter bara några sekunder...så var där en tass under dörren ut till hallen....och i färgen. Ahhhh vad jobbigt det blev. Drog isär dörren för att torka upp. Och i samma veva som jag öppnar så sticker ju katten, vilket visade sig vara Olivia. Så....fullt med tassavtryck på golvet i nougatfärg. Hade gärna tagit kort,men hann inte. Fick tag i Olivia och torkade av henne tassen  och sedan golvet innan det hann torka in. Allt gick bra och Olivia hade återigen sin naturliga färg.

Hallen när jag hade plockat bort allt






Taket och listerna uppe är klara





Så här såg det ut inatt när jag var klar




Och här är resultatet när allting är uppe igen







För ett par veckor sedan kom också förstoringarna som jag beställde på Luna, Priscilla och Olivia




4 kommentarer:

  1. vad fint vågar man komma hem

    SvaraRadera
  2. Tjusigt Lotta! Undrade just vad du höll på med för projekt när du inte uppdaterat bloggen på flera dagar ;).

    Kram
    Anngert

    SvaraRadera
  3. Så snyggt o fräscht! Kan man hyra dig??? Jag känner igen det där med att måla med katter ... ha ha ha: Biggis smet med ut i köket när jag målade om det, och drog bort maskeringstejpen, som jag så omsorgsfullt satt upp, och skaffade sig lite extra käcka champanjfärgade slingor i pälsen ...
    Kramisar!

    SvaraRadera
  4. Åh så snyggt och fräscht de blev!! Älskar färgen noguat(har ju liknande i vardagsrum och lite mörkare i sovrum)! Snygg fotogenlampa du fått upp i hallen ;)....kände knappt igen den utan allt damm ;))//Kramiz

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck