Sidor

söndag 26 februari 2012

Renovering hallen igen

Jag är ju som jag är och lite till. Det är inte mer än 2½ vecka sedan som jag plockade bort allt och målade om i hallen. Och visst var jag nöjd med nougatfärgen, supernöjd till och med. MEN...jag gick och retade mig på alla bubblor som fanns där sedan tidigare, bård som var övermålad också sedan tidigare, spacklade hål med upphöjningar, ja och så vidare.Så jag bestämde mig för att om jag ska få lugn när det gäller hallen och slippa se eländet så var det bara att tapetsera. Så i onsdags åkte jag till Rusta för att kolla om där fanns några snygga billiga tapeter. Det är ju trots allt en hyreslägenhet så jag/vi vill ju inte lägga ner en förmögenhet på tapeterna. Och jag hittade dom. Billiga och dessutom snygga (tycker jag) Kostade bara 39 kronor rullen, papperstapeter men inte så där tunna som dom kan vara.

Efter att ha plockat bort allt i hallen igen tänkte jag börja spackla och slipa ner allt som inte var jämt. När jag skulle ta bort dom stora bubblorna så blev det så att en stor bit av tapeten som var där kom med. Tjockt lager av tapeter, nämligen 3. Så jag drog bort all tapet. Hmmmmmm. Gick ju inte att tapetsera bara så där huxflux nu då, allt var tvunget att slipas ner. Benny hämta maskinen och började. Efter några timmar var han klar, och nu har jag 5 veckors städjobb för att få bort allt slipdamm...även om vi skyddade mellan rummen. Men det går snabbt. Får väl vårstäda en gång till :-) Sen var det dax för mig att börja med att få dit tapeterna, inget Benny fixar. Han tog istället hand om listerna.. Nu är det klart iallafall, och NU......NU är jag hur nöjd som helst. Nu behöver jag inte heller få upp en massa på väggen i ett försök att dölja det fula på väggen. Bara spegeln som du kan se på bilden och så ska jag upp med bilderna på katterna. Fast innan dom kommer upp måste jag ha nya ramar. Dessa är guldfärgade och i tapeten finns silver. Fast jag kommer nog att sätta upp bilderna idag iallafall sen så byter jag bara ut ramarna.

Så här såg det alltså ut från början



Här är tak och taklister målade



Och här är allting klart med målandet




Här är det färdigt med spackel och slipning...synd jag inte tog en bild med allt som låg på golvet innan städningen av just hallen







Och här är slutresultatet. Kommer säkert en bild när jag har fått allt helt klart.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck