Sidor

fredag 24 februari 2012

Kurt sjuk

Eller? Jag vet faktiskt inte. Men 1 miljon tankar har surrat i skallen på mig,och jag vet varken ut eller in. Jag har varit ledsen, förbannad och ja, jag vet inte allt.

I tisdags så kände jag en liten knöl på hans mage...fettknöl tänkte jag då och gjorde inte så mycket väsen av det. Ibland kan det ju komma sådana fettknölar som går bort efter bara några dagar. I onsdags var det samma knöl kvar. Men igår när jag kände på hans mage så var det många på hela magen, några större och flera mindre. PANIK!! Ringde direkt till veterinären för min första och enda tanke var att Kurt har fått tumörer vilket oftast resulterar i elakartad cancer på katter.Vet. hade svårt att tro att det kunde vara det då Kurt är så ung, han är ju bara 17 månader. Hon trodde att det kunde vara fettknölar, men om jag ville så kunde jag komma in med honom. Jag skulle vara där klockan 14.00

Efter mitt samtal med vet. ringde jag några vänner och pratade och sedan höll jag koll på Kurt mer eller mindre resten av dagen. Han var precis som vanligt. Han åt, drack vatten och lekte, emellanåt så var han uppe hos mig för att gosa. Alltså, allting var precis som vanligt. Efter att ha pratat med Benny kom vi fram till att vi skulle låta det gå några dagar, vilket vet. också tyckte när jag ringde. För vet sa att det kunde bero på en reaktion på p-sprutan som han fick för 1½ månad sedan. Och att knölarna skulle avta när hormonet började gå ut kroppen. Hur som helst.

Om jag hade åkt till vet. och det hade visat sig att han har tumörer så finns det ju inte så mycket att göra. Hade det varit 1 så hade man kunnat ta bort den, men han har alltså många. Och även om det fanns medicin för det så skulle jag inte utsätta honom för det. Med andra ord så hade jag kanske inte haft med honom hem igen. Och nu vet jag alltså inte. Jag/vi låter det gå några dagar så får vi se vad som händer. Förhoppningsvis avtar det något och vi får fortsätta att njuta av vår sköna snygga kille.

Nu är det kanske fler än en som hoppar i taket för att jag inte tar honom till vet. Men jag känner i nuläget att det inte behövs, han mår ju bra trots knölarna. Äsch, jag kan inte förklara. Men jag är rädd för att ta han till vet och kanske inte komma hem med honom :(

1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck