Sidor

söndag 10 april 2011

Viktminskning på 3 månader

Idag är det alltså 3 månader sedan som jag började med att försöka gå ner i vikt. Och jag är stolt, vilket många av er har fått höra nu :-) Skryter om det hela tiden. Men det är också ett sätt att peppa mig själv.

Jag tänker inte så mycket på vad jag äter nu, det går av bara farten. Jag äter fortfarande inte bröd, pasta, ris, och potatis. Visserligen så har jag tagit lite av det när maten har stått framme, men oftast blir det kvar på tallriken när jag är klar. Exempelvis potatis. Jag har absolut inga problem med att ha tagit bort potatis från min kost, jag har aldrig gillat potatis. Istället så äter jag blomkål. I början så kokade jag blomkålen, men jag har kommit på att den är mycket, mycket godare att äta rå, säkert också nyttigare. Det som jag riktigt gillade att äta var pasta......pasta av all dess former. Och när jag började så bestämde jag ju att om jag var sugen på något som jag verkligen gillar så skulle jag unna mig det. Jag har gjort pasta, och jag har tagit men ytterst lite.....det var inte ens gott. Då var det mycket godare att ha blomkål till köttfärsen, hur dumt det än låter.

Jag har också unnat mig choklad emellanåt när sötsuget har varit som värst, men det är inga mängder. Min absoluta favorit har ju varit Spriten. Jag drack ju tidigare 1½ liter OM DAGEN......minst.......inget vatten alls. Jag dricker fortfarande Sprite, men nu är det zero, och det handlar max om 1 glas om dagen, resten som jag dricker är vatten eller kaffe. Och vet ni vad????? Jag har inte gått hungrig en enda dag, så denna dieten, eller vad jag ska kalla den för passar mig alldeles utmärkt. Jag har inte ens i mina vildaste drömmar kunnat tro att jag skulle kunna gå ner så här mycket, men jag klarade det alltså.

Den största fördelen nu då. Jag har inte alls lika ont av min fibromyalgi som jag hade tidigare, det har släppt mycket. Jag är inte lika trött som jag var innan. Eller ja, det är ju kanske inte helt sant. Jag vaknar ju 1 gång i timmen nu igen på grund av att jag har slutat med mina tabletter för klimakteriet. Och vallningarna har kommit tillbaka. Förhoppningsvis så försvinner det inom kort, för det är bara den delen som är jobbig i mitt liv nu. Att vakna och känna att jag ska explodera av värme för att 5 minuter senare hålla på att frysa ihjäl är inget roligt, men det går nog att leva med det också ett tag. Jag har blivit mycket gladare, och av någon anledning så tycker jag inte det är lika jobbigt att umgås med folk!!!??? Det är så roligt att se att kroppen börjar få lite former, alltså jag kan både se och känna mina höfter, jag har återigen fått midja, tyvärr så har jag tappat det lilla i bröstväg jag hade, men det kan jag stå ut med. Skojade med Benny och frågade om jag kunde få nya, och visst fick jag det om jag ville. Men näääääää, tror jag hoppar det.

Nu till min vikt då :-) När jag började den 10 januari så vägde jag 97,3kg, idag väger jag 82,8kg, jag har gått ner 14,5 kg. Bystmåttet var 101cm, idag 94 cm, alltså minskat med 7cm. Magen var 119 cm, idag 102 cm, minskat med hela 17 cm, och höften var 113 cm, idag 104 cm, minskat där med 9 cm. Om du lägger ett måttband runt din mage, och sedan ökar med 17 cm då förstår du hur mycket min mage har minskat :-) Kan också tillägga att min mage är lite svullen fortfarande då jag inte riktigt mår bra i den än. Och jag har inte tränat på över 4 veckor.

5 kommentarer:

  1. Hej Lotta!
    Grattis!Jag ska ta mig i kragen med men som du vet när man har ont och plågas varje dag tappar man sugen, men nu ska det bli en ny dag och då......

    SvaraRadera
  2. Så bra kämpat Lotta du är megaduktig och ska vara riktigt stolt över dig själv!!!

    Storkram

    SvaraRadera
  3. Hej Lotta
    Superduktigt gjort!!!!
    Jag kommer väl inte att känna igen dig när vi träffas näst ;-)
    Kram på dig //Anneli

    SvaraRadera
  4. You Go girl!! Fantastiskt bra kämpat!! ....Men fick ett fnitteranfall när jag såg att du drack 1,5 liter av Spriten innan....tur du nämnde att du nu gått över till zero, så förstår nog alla att de var läsk! hi,hi,hi //kramizar

    SvaraRadera
  5. lotta du är en inspiration grattis !! kram

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck