Sidor

torsdag 15 maj 2014

Hemma igen!

Så var jag äntligen hemma igen. Har saknat mina tjejer jättemycket och dom sista dagarna var jag lite gråtmild och ville ha bebismys. Väl hemma så visade både Lillan & Mini att dom minsann har saknat mig också, lämnade mig inte med blicken. Något annat som jag har längtat mig sjuk efter var min egna säng. För dom sängarna som var i huset som vi hyrde var katastrof, hårda och knöliga...dessutom så blev man lite yr av att dom gungade så mycket så fort man bara vände på sig. Annars var allting bara så perfekt. Dagarna i Spanien gjorde mig ännu mer säker på att jag vill flytta dit, trots att det både fanns negativt och positivt där...mest positivt. Vi i Sverige kan vara väldigt stolta över vårt rena land, att vi håller det så rent. OCH att vi får rent och gott vatten ur kranen. Där vi bodde nu och kommer att bo får man köpa vatten i affären då kranvattnet innehåller så mycket kalk. När vi väl flyttar dit kommer vi att köpa ett rengöringsfilter till kranen som finns i butik.

Våra 9 dagar var ju en liten semestertripp. Men inte bara det. Vi skulle kolla boendet och allting annat runtomkring. Veterinärer fanns det gott om, både större och mindre kliniker. Bara på orten vi ska flytta till fanns det 2, dock var jag bara inne hos den ena. Djuraffär fanns det också men inte alls så stor som Benny sa. Sortimentet var minimalt och där fanns ingenting som var till mina katter. Men vet. hade RC torrfoder och kunde beställa hem det som jag ville ha. Tråkigt nog hade ingen hört talas om Ever Clean....finns kanske bara här i Sverige. Så det får jag köpa och skicka med flyttlasset ner.
En av kvällarna som vi var ute och käkade var vi inne i ett stort köpcenter....därifrån såg jag en stor djuraffär...PetWorld....och där tror jag att det mesta finns. Var inte inne och kollade, fanns liksom inte riktigt tid till det när det var så sent. Tar det sen för till en början har jag ju allt som jag behöver. Blötmaten jag har här hemma finns ju i Spanien också.

 Vårt boende då. Ja, det var ångestladdat. Vi kunde inte bestämma oss. Och har väl inte bestämt oss riktigt än heller. Men till en början så har vi iallafall bestämt oss för ett hus som vi ska hyra i 6 månader. Vi flyttar olägligt om man säger så. Istället för att låta någon långtidshyra ett hus för kanske 400 euro i månaden får dom 400 i veckan nu när turisterna kommer. Så under dessa 6 månader får vi tid till att se oss omkring och hitta något annat. Huset som vi ska hyra kostar 450 Euro i månaden vilket blir 4046kr/mån Lite större än vad vi hade tänkt oss från början. Och ingen pool. Men vi kom fram till att det där med pool blir bara en onödig kostnad. För det kostar 500kr/mån för att få dit en poolrengörare då man inte klarar av det själv med alla kemikalier. Dom pengarna lägger vi på internet istället så vi får bredband. För pool har vi tillgång till utan extra kostnad. Ligger cirka 5 minuters gångväg från huset, en pool som är tillgänglig just för det bostadsområdet...eller vad man nu ska kalla det för. Sådana pooler fanns lite överallt. Dessutom tog det bara 10 minuter med bilen ner till havet.

Vi har också skrivit en massa papper så när vi flyttar ner kan vi hämta våra nie-nummer...typ personnummer. En kostnad som vi inte riktigt räknat med, fick betala 3500:- för oss båda. Men ett nie-nummer måste man ha för att kunna köpa bil och en massa annat. Gaaaahhhhh...orkar nte skriva mer...blir för mycket för er att läsa. Nu kommer det bilder istället. Kommer flera inlägg med andra bilder...blir för mycket här annars.


Här är huset vi ska hyra på utsidan. Vi hyr det möblerat och det är ju tur då vi har sålt det mesta i möbelväg. Ska bara ta ner våra sängar. och sen byter vi ut allt eftersom vi hittar vad vi vill ha






Vardagsrummet som även har en öppen spis




Köket







Gästrum/datarum





Sovrum






badrum med badkar





Övervåningen. Rakt fram sovrum som kommer bli vårt och till vänster badrum




Sovrummet







toan




från sovrummet finns det dörr ut till takterassen






Blir man för varm här uppe kan man ta sig en dusch







Trädgården från takterassen. Tråkig trädgård. Kommer att plantera växter dock bara i krukor som är lätta att flytta med sen.






Poolen som ligger 5 minuters gångväg och som vi har tillgång till.




1 kommentar:

  1. Vad spännande! Hann aldrig ringa dig innan ni åkte hemåt, får bli en annan gång. Vi är ju här rätt så ofta. Huset ser jättefint ut. Men jag förstod inte; är det där ni skall bo när ni flyttar ner eller blir det ett mer temporärt boende först?
    Trist med era NIE nr. Via spanska ambassaden i Stockholm hade ni kunnat ordna dem för 100 sek /person. Men inget att gräma sig över....
    TRor ni gjorde klokt i att avstå poolen. För från och med nu och framåt svalkar det bäst vid havet. Och en pool blir ju lite instängd....
    Lycka till med allT!

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck