Sidor

måndag 24 oktober 2011

Utställning dag 1

Och det var idag.....lördag.... som det var brittspecial och många fina britter som skulle finnas på plats.
Att försöka sig på att hålla reda på alla fanns inte en chans. Jag hade ju själv 14 med mig som jag var tvungen att hålla reda på vem som skulle upp var och när.

Jag kan ju berätta att jag är VÄLDIGT glad att jag åkte på fredagen för att försöka "hjälpa till" med att rigga, och då framför allt få upp mina burskynken. Så mycket till hjälp med själva riggningen var jag inte. Fick ju inte hotellrummet förrän 15.00 och väl framme vid utställningshallen så var dom flesta burarna klara. Hjälpen jag bidrog med var inte mer än att placera ut bajspåsar på alla burarna. Därefter började jag med att klä burarna, och det tog mig 3 timmar. Något jobbig kan jag ju erkänna. Men snyggt blev det med mina nya burskynken. Tack Anngert, jag är supernöjd med dom. Det finns inte en chans att jag hade klarat av att fixa burarna lördag morgon. Väl framme på lördagsmorgonen var det då bara för mig att placera in rätt katt i rätt bur.



Underbara Lena sitter och går igenom utställningskatalogen. Hennes Mia (Tawalli's Cameron Diaz) gick långt också.



Efter en snabb mingelrunda där jag hälsade på dom flesta var jag tvungen att återgå till mitt och fixa klart katterna som skulle upp. Oprah skulle ju upp först för färgbedömning......och visst är hon spotted. När hon var klar var det bara att ta alla bebisarna för kullbedömning. Vilket gick HUR BRA SOM HELST....tack vare alla mina underbara kattungeköpare som mer än gärna hjälpte till att bära dom :-) Båda kullarna fick superbra bedömning och Jamies kull blev bästa kullen. Jag blev så glad också att det stod "compliments to breeder" så jag duger nog som uppfödare och får fram fina britter iallafall. Blev också lite extra glad över att just Priscilla och Olivia blev dom bästa i kullarna...dom jag själv ska behålla :-)

Sen var det dax för alla mina att få sina bedömningar...och allt, precis allt flöt på hur bra som helst......ingen krock någonstans trots att jag hade 2 domare. Och med hjälp av alla mina vänner behövde jag i stort sett bara vara vid domarbordet och hålla reda på just den katten som var framme. Fast när jag höll Fjodor fick jag kramp i armen, muskeln pumpade febrilt och jag höll på att tappa honom så assistenten tog över innan Johanna som älskar Fjodor tog honom.
Alla fick superbra bedömningar. För en gångs skull gick varken Fjodor eller Kurt vidare som vuxna hanar, det knep en snygg blå  hane vid namnet Magic's Blue Jamie Oliver. Jag tyckte det var hur kul som helst att han gick vidare, men det är ju jag. Detta var ägaren Jan Malmgrens första utställning, så jag hjälpte honom lite med hanen, noppade öron, kollade svans och päls och visade hur han skulle visa upp katten.
Även en tjej vid namnet Linda Heed var på utställning första gången, och även här hjälpte jag till med samma som ovanför. Linda har en svartsilver shaded hona vid namnet Alice...(Linda har inget stamnamn än) Alice blev nominerad, och givetvis tyckte jag att även det var kul......Alice pappa är Eddie Murphy :-) Tyvärr fick jag ingen bild på henne :(

Jan med sin blå hane



Hur som helst.......Alla mina som skulle ha sina cert fick dom.
Luna blev domarens bästa och nominerad, men blev utslagen
Oprah blev domarens bästa och nominerd, även hon blev utslagen
Luna blev bäst i variant och det blev även Fjodor. (BIV)

Det gick bra för alla katterna från mitt katteri och jag åkte "hem" till hotellet med ett nöjt leende på läpparna. Intog kvällmaten och höll på att somna mitt i för jag var så trött. Det var inte mycket sömn jag fick under  natten då jag fick ett rum på första våningen mot gågatan där det var full rulle hela, precis HELA natten....trots att jag hade bett om ett rum mot innegården.

Jag vill ge ett extra stort TACK till Kasia som kom ända från Ljungby för att hjälpa mig, trots att hon inte har kattungar från mig. Kasia är tjejen som lånade Fjodor till sin hona. Och ett extra stort TACK till Penelopes matte Katri som var med hela dagen och hjälpte till hon också.

Kasia 



Katri med Penelope som kommer att kallas för Madde




Mia sitter med Bella och väntar på bedömning




Mariané med sina barn Dante och Sabina väntar på bedömning




Mimmi kom med sin superfina Smulan (S*Pearlymoon's Biscuit)





Mimmi med sin Knallåsen's Unika Ubbe och Nicole med sin Knallåsen's Ultimata Uno
2 superfina bröder. Nicoles Uno gick vidare





Nicoles underbara dotter Smilla




Kety med sin Zowey




Barbro sitter och slappar med sin sticke dom gångerna hon inte satt med Oprah som snart ska flytta till dom




Som sagt var....det var nästan klart när jag kom




Jag packade ihop 19 påsar med hederspris från mig till alla utställarna som hade britter med sig.




Vårt fina prisbord. Tyget sponsrat av Görel på GD:s tyger i Skeppshult





Och Johanna som har hand om det....och som även hade Fjodor och Tindra boende hos sig




Så här slappar man på en utställning




5 kommentarer:

  1. Ännu en gång grattis alla fina bedömingar. Herregud vad många katter du hade med dig. själv tycker jag att det räcker med två för min del. Jättefina bilder på kayterna och ägarna. kram kerstin

    SvaraRadera
  2. Hej Lena!
    Tack för all hjälp på min och Jamie Oliver's första utställning! Fin bild blev det också!

    SvaraRadera
  3. Tack själv för en tevlig helg Lotta! De var jätte roligt att hjälpa dej. Plus att jag fick vara med lilla madde! Kram på dej!

    SvaraRadera
  4. Grattis Lotta, Världens bästa kattmamma! När logistiken kring mina 4 katter skrynklade ihop min hjärna tänkte jag på dig Lotta med 14 katter - och som var såååå cool o hade stenkoll på ALLT! Du är ju bara så Fantastisk! Å så har du så fantastiska kissar! Av vilka några berikar mig o mitt liv hemma hos mig! MIn blogg kommer om några dagar att flöda med intryck ...
    Kram!
    Jan, jag hoppas få fortsätta se dig o din fiiiina kisse på nästa utställning!

    SvaraRadera
  5. Hej, jag var en av dem som fick en hedersprispåse av dig på utställningen och den tackar jag för. Det var både min och kattens första utställning så när vi fick den kändes det väldigt bra! Tack! =)

    Magdalena och britten Teddie

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck