Sidor

tisdag 12 juni 2018

Sarahs bebisar födda

I morse och tidigt i förmiddags fick Sarah sina bebisar. Slemmisen gick kl.04.45 och dom första krystvärkarna kom kl.5.19. Och sen blev det en lång väntan, både för Sarah och mig. Det slutade med att jag ringde min veterinär, är ju alltid så fjantig . Men när det hade gått 1½ timme med krystvärkar blev jag orolig. Jag såg nämligen inte ens någon fosterblåsa. Trodde helt ärligt att jag skulle få åka in och snitta henne. Lagom att vet. svarade så kom den första bebisen. Den hade ingen fosterblåsa, antagligen hade den gått sönder inne i Sarah och det var därför det var svårt att få ut bebisen. Efter 22 minuter kom 2:an...med rumpan först. Den första tog Sarah han om direkt, hon var jätteduktig och visste direkt vad hon skulle göra. Men den här andra brydde hon sig inte om. När jag tog upp den så låg den fortfarande i fostersäcken och rörde sig inte alls. Först efter 8 minuter fick jag igång andningen. Det var ingen ié att lägga den hon Sarah för hon var på väg att krysta fram den 3:dje så jag torkade han febrilt och masserade mage och hjärta.

Lagom till den andra tog sitt första pip kom Sarahs 3:dje bebis, med 14 minuter emellan. Nu var jag tvungen att ringa mamma och be henne komma och hjälpa mig massera 2:an för att kunna hjälpa Sarah med 3:an. 4:an kom efter 24 minuter och sen tog Sarah en lite längre paus. Jag kände att hon hade minst en till. Den tog 1 timme och 17 minuter på sig att komma ut, 6:an kom bara 10 minuter senare. Nu började jag tycka att det blev riktigt jobbigt, tyckte att det hade räckt med 4:a eller 5...men 6.

Nu ligger Sarah hos sina små och njuter. Hon har varit extremt duktig även om jag som matte var lite orolig i början. Medan Sarah fick alla bebisarna fick var och en av dom som var födda en slurk med ersättning, vilket ALLA ville ha och verkade gilla. Alla är vid tuttarna och diar, mjölken bara sprutar ur Sarah. Så skönt att det funkar. Jag vet  inte vilka könen är än och jag är inte heller hundra på färgerna. Men jag tror mig ha en susning. Står vid varje bild, men kan alltså ändras tills imorgon när dom är helt torra och det är lättare att se.

1:an född 07.04 91g brunspotted , hane
2:an född 07.26 92g rödspotted, hona
3:an född 07.40 96g brunspotted hane
4:an född 8.04 99g rödtabby hona
5:an född 9.21 blå hane, eventuellt långhår
6:an född 9.31 svart hona

Jag är alltså inte alls säker på kön och färg....dom är inte riktigt torra än och jag vill inte störa för mycket när dom ligger hos mamma Sarah. Hur som helst så har Eros och Sarah gjort ett kanonbra jobb
1:an


2:an


3:an4:an


5:an


6:an

Tawalli's sista kull är alltså född1 kommentar:

  1. Stort Grattis till en underbar kull!!!!!
    Härligt när allt går bra och flyter på.
    Ljuvliga sötnosar💖

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck