Sidor

måndag 19 juni 2017

Phoebe 7 veckor

Det känns bra att kunna lägga till 1 vecka till på hennes dräktighet och se henne växa. Med andra ord lever bebisarna och växer. Har försökt känna efter rörelser men det är svårt. Så fort jag tar på henne spinner hon högt. Brukar ju inte känna rörelser för den delen heller riktigt än men ska väl kunna nu under veckan som kommer. Fast jag kan inte fatta att hon bara har 4 bebisar i magen med den ökningen som hon har. Hon har 16 dagar kvar om hon går 65 dagar och jag tycker det ser ut som att hon spricker redan nu. Konstigt nog har hon inga svårigheter med att röra sig än. Efter att ha varit i kontakt med veterinär angående hennes förlossning tyckte dom inte att jag skulle boka något kejsarsnitt. Istället om det såg ut att bli problem skulle jag åka in med henne akut. Hon mår ju bra nu, verkar till och med må kanon. Hon pratar mycket med sina bebisar, tvättar sig om magen jättemycket. Och tvättar sig för övrigt mycket mer än hon brukar. Hennes vikt idag är 5432 och hon har denna veckan ökat med 249g, sammanlagt nu 1214g. I onsdags spydde hon flera gånger och hade diarré men det försvann lika fort. Hon äter massor med mat många många gånger om dagen. Hon har inte fått mush då hon vägrade det sedan hon flyttade till mamma, men nu har jag gett henne sedan i torsdags och hon glufsar inte i sig lika mycket och ofta som hon gjorde tidigare. Mushen mättar ju bra.
Helgen som var så var det ju utställningspremiär för Sarah. Utställningen var i Gislaved så jag var där båda dagarna. Men alltså, nästa år tar jag nog bara en dag om jag har någon att ställa. Det var längesedan som jag hade sådan värk i fötter/ben/rygg. Golvet i ishallen är katastrof för mig iallafall. Hon fick kanonbedömning båda dagarna och var uppe för nominering med båda dagarna tog en liten söt burma det. Inget jag grät över, fick åka hem tidigare båda dagarna vilket var bra både för mig och Sarah. Hon gillade inte läget riktigt, men hon kommer att vänja sig mer och mer för varje utställning. När jag har ställt Zira och mina andra tjejer från min egna uppfödning så har det ju alltid varit så att dom har spexat och tyckt det var roligt. Sarah var framme och lekte när jag var vid buren men så fort jag stack så la hon sig bakom bädden. Men hon var kanonduktig och igår var det ju bättre än lördagen. Även om hon inte gick vidare så blev hon domarens favorit. För mig smäller det mer än en nominering. Med tanke på hur många katter domaren hade under hela dagen. Tog en del bilder på Sarah i buren men dom blev katastrof i färgen så jag lägger inte ut dom, hon ser ut som en annan katt på dom bilderna. Men priset hon fick av domaren Lena Chapman kommer här.Jag har redan fått gjort flera av mina "måsten idag. 3:dje maskinen tvätt är igång, jag har bäddat, dammsugit och svabbat golvet. Var ju tvungen att svabba bara för att testa det nya medlet som jag köpte på utställningen. Det känns iallafall som att det var ett bra köp. Har vattnat i växthuset, brukar ju vattna varje morgon. Framåt kvällen är det ju så varmt där trots att det är öppet och det enda jag fixar med att vara där inne då är att gå och plocka lite jordgubbar och stoppa i munnen. Tomatplantorna tog sig trots frosten men dom gillar inte alls den värmen som är i växthuset. Så jag kommer nog att ha dom trots allt på altanen till nästa sommar.

1 kommentar:

  1. Tänkte nog att det skulle vara trevligt när Lena Chapman var med som domare. Jag har för mig att du gillar henne. Jösses vilken rund, söt kula Phoebe har. Här är det en badboll under tillverkning. Greta kan inte ens tvätta sig i rumpan och när inte runt eller ner eller någonstans så idag fick jag tvätta och klippa päls på framdelen. Hon har diarré och så skall hon ju gräva och sprätta så hon har skit överallt. Torkade väggar och dörrar till vårt sovrum i natt. Våra tomater och gurkor mm stormtrivs i växthuset. Det blev ett bra köp när Roy fått dona med det. Håll tummarna. Det borde bli kattungar i morgon. Har gjort i ordning boet men de som är där i är inte Greta.

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck