Sidor

fredag 31 januari 2014

Alla har flyttat

Nu har alla mina bebisar flyttat till sina nya familjen. Och Lillans flyttade ju redan förra helgen. Rapporter från alla att allting har gått mycket bra och att kattungarna är hur goa som helst. En mycket stolt...gammelmatte blir det ju nu :) Det är väldigt tomt här nu kan jag lova. Och för att slippa gå omkring och tycka att allting är tomt och tråkigt...och tomt...så började jag städa. Och är det något som jag kan skryta om att jag är duktig på så är det just att städa. Också något som jag tycker om att göra för jag vill ha det rent och fint här hemma. Så redan i början av veckan tog jag bort flera toalådor, bland annat dom i vardagsrummet. Och det första jag gjorde var att spraya soffan och dammsuga av den. Ner med gardiner och tvätta dom, putsa fönster och upp med gardinerna igen. Är ju fortfarande glad i dom som hänger uppe så jag kände inte behov av att byta till andra...bara att få dessa rena från allt damm. Och sen så har det fortsatt så hela veckan. Så nu är det rent och fint här hemma med nya mattor på golven och lite annat.

Köksbord, stolar och soffbord kom nämligen igår. Beställde ju redan det på juldagen och dom skulle komma först i slutet av nästa veckan vilket jag tyckte var bra för då hade ju alla kattungarna hunnit flytta. Men dom kom alltså igår och det var ju bra tajmat av dom då alla var utflyttade igår. Men nu var jag ju trött efter allt städande och Benny befinner sig i Norge (kommer hem i morgon) och jobbar så min vän Zeta var här och hjälpte mig skruva ihop stolarna. Vilket jag är väldigt tacksam över för jag hade inte orkat göra det själv. Jobbigt så in i bomben och mina händer svullnade max och till slut orkade jag inte ens dra åt insektsnyckeln. Men allting är på plats och jag är supernöjd. Så roligt att äntligen ha nya köksmöbler. Dom gamla var jag så trött på nu efter att ha haft dom i 15 år. Nu ska jag bara försöka sälja dom. Eller så slänger jag kanske bordet och behåller stolarna som extrastolar...Kan vara bra att ha :)

Jag ringde till den arrangerade klubben som har utställningen i Örebro igår. Var tvungen att dra Jamie för hon kan inte följa med. I vanlig ordning....det är alltså JÄMT så....händer det något med henne så att hon inte kan följa med. Det är precis som att hon vet. 1 dragning tidigare berodde på att hon hade svarthaka och hade rivit upp ett stort sår på hakan. En annan gång fick hon någon allergisk reaktion efter rabiessprutan så hon rev upp ett så i nacken. Och så förra året när hon helt plötsligt blev dräktig med Kurt som jag inte trodde kunde bli pappa. Och så nu detta. Téa slutade ju ge bebisarna di för längesedan och Lillan har gett lite då och då. Så alla har varit och diat på Jamie. Som är kastrat. Men det visade sig att hon hade mjölk till dom. Så när dom som tuttade mest på henen började flytta fick hon mjölstockning. På alla tuttarna. Jag brukar få bukt på det i vanliga fall och fick det också på 3 av tuttarna nu. Men dom 2 längst bak vill inte gå ner så nu får hon medicin mot det nämligen Galastop. Och det är ju karens på 15 dagar om dom äter medicin och det kommer inte att gå. Utställningen är ju om 2 veckor och hon började med medicinen idag.

Lite bilder blir det idag.


Det är skönt att dom har varandra. Och dom har varit väldigt tajta ända sedan Mini föddes. Oftast så har Mini lekt med sin mamma istället med sina syskon och ingen av dom går och letar och är ledsna. Fast njaaa...Lillan kan ju gå med harsvansen i munnen och pipa lite, ropar på alla ungarna för att dom ska komma och leka.





Åååånääädåååå. Jag har absolut inga goa bäddar att ligga i. Så då ligger Lillan så här...knaskatt.




Stolar är bra att ha som sagt. Jamie har hittills haft andra favvoställen att ligga på men nu är det en av stolarna som jag har förflyttat till vardagsrummet innan det hamnar i förrådet. 






Skålen som katterna älskade att ligga i som jag ofta fotade i är nu ett minne blott. Mini puttade ner skålen på golvet från köksbordet.




Mina gamla köksmöbler som har figuerat ofta här i bloggen





Och så mina nya






Jag gillar rutorna i mitten och att det speglar sig. Dom är härdade så man kan ställa en het kastrull på. Men det kommer nog inte att hända här 



Gick bra ihop med köksmattorna också



Har fyndat på Ge-Kås



Och så det nya soffbordet






Ännu ett par fynd på Ge-Kås





Nu är det slut på allvar med levande blommor hos mig, har slängt ut dom sista. Glömmer ju bara att vattna hela tiden. Så nu är det bara sidenblommor som gäller















1 kommentar:

  1. Så snyggt och fråscht. Rumsbordet är så snyggt ihop med soffa och mattan

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck