Sidor

lördag 17 januari 2015

Projekt sänggavel

Jag är rastlös, och jag orkar inte vänta med att göra den senare. Dessutom blir den ju klar innan vår säng kommer. Vilket den skulle göra redan i måndags eller tisdags. Hoppades in i det längsta med att allt skulle komma igår, men nädå....ingen hörde av sig. Jag är så otålig när det gäller att vänta på vissa saker. Detsamma gäller mitt sovrum. Hyresvärden skulle tapetsera om där innan flytten hit...det blev klart i torsdags....efter en del påtryck från mig. Och tapeterna jag valde var dom som jag hade i förra sovrummet. Gillar dom skarpt men hann ju inte njuta av dom speciellt länge då vi flyttade. Sovrummet blev tapetserat av ett proffs. Kvar har jag att tapetsera i vardagsrummet en vägg. Har tapeterna men hyresvärden glömde ta med sig klister och annat som jag behöver till det....så jag får vänta igen.

Sänggavel då. Som kanske några av er kommer ihåg så byggde jag min egna sänggavel när jag köpte dom nya sängarna. Det ingick inte, och att köpa nya var svindyrt....speciellt då sängen är så stor...210 bred med båda sängarna. När vi flyttade till Spanien så slängde jag den gaveln. Den var ju så stor, tung och otymplig att ta med sig....eller att sätta i ett förråd hos någon. I ett förråd hade den dessutom blivit förstörd av fukt då det var tyg också. Så den skrotades. Och nu skulle jag alltså bygga en ny. Och jag ville inte ha med något tyg denna gången. Man lär sig med tiden och jag kom på att tyg, även fuskskinn drar åt sig massa dag och kvalster och det funkar inte att ta ut och vädra så det skulle vara något helt annat denna gången och i träd. Googlade för att kolla och få lite inspiration om vad jag kunde göra. Och jag fastnade för denna modellen


 
 
 
 
Direkt så bestämde jag mig för att jag INTE ville att den skulle vara i vitt. Har ingen lust att så småningom ta ner allt och behöva måla om då det med tiden skulle bli missfärgat. Jag ville ha något som var lätt att torka av...Det blev laminatgolv.  Nu kan jag inte säga att det är jag själv som har byggt den, jag har fått be Benny om hjälp för att få ihop allt. Själva ramen till "sängborden" är klar. Jag påbörjade såga listerna själv men det var för jobbigt på grund av värken så det fick Benny också göra. Själva hyllorna finns här hemma men jag måste måla dom först. Och innan dess ska hörnen bli rundade och slipade. Gäller även hyllan som ska vara ovanför sängen. Bakstycket blev ihopsatt igår och limmet har fått torka till under natten. Under dagen så ska nya lister sågas till och limmas dit. Kuddarna som jag ska ha är i vitt fuskskinn och jag ska ha dit 3 knappar på varje. Men kan inte sy kuddarna förrän jag får hem symaskinen. Sänggaveln kommer att stå ett par tre centimeter ut från väggen med stöd av bitar från rundstavar. Ska nämligen sätta fast en ljusslinga bakom. Slutresultatet kommer inte alls att bli så snyggt som bilden ovanför....men det blir nog bra iallafall. Hittills är jag nöjd. Slutresultaten kommer sen.
 
 
Så här såg den gamla sänggaveln ut

 
 
 
 
"sängbordet"
 
 
 
 
Fuskskinn och knapparna

 
 
 
Mitt sovrum tapetseras
 



 

2 kommentarer:

Här kan du lämna dina tassavtryck