Sidor

söndag 18 januari 2015

Projekt sänggavel del 2

Jag är så grymt nöjd med vårt arbete med sänggaveln och resten som vi har gjort. Sänggaveln blev klar igår kväll. Men det störde mig att det var så lågt, ville ha den högre från början men visste inte riktigt hur det skulle gå till. Går ju inte att ha det uppskruvat i väggen, det är den alldeles för tung för. Men i morse kom jag på att jag hade sängben i förrådet så jag var och hämtade dom. Blev alldeles lagom höjd  med dom. Så jag var tvungen att be Benny snällt att fixa lite till. Och nu är jag nöjd med höjden.

Skruvade fast hyllorna på båda bakstycken som ska vara "sängbord" Tyckte det var så tråkigt att jag inte har färg hemma så jag kunde måla dom. Efter ett samtal med mamma om att när jag kör henne imorgon, skulle jag även in inom Jem & Fix för att köpa färg. Men se det behövde jag inte. Hon sa att jag lämnade en stor burk med färg och penslar hos henne när vi flyttade, burken var oöppnad. Så jag kunde börja måla. Men någon maskeringstejp kunde jag inte hitta hur mycket jag än letade. Så jag skyddade bakstycket med linjerat papper. Gick lika bra det. Målade hyllan som ska ovanför sängen också, men den får jag sätta upp imorgon.

När jag ändå hade penseln i handen tog jag itu med att måla skåpet också som står i sovrummet. Jag hade på väldigt lite färg och strök fram och tillbaka för att få så lite som möjligt på själva skåpet. Och det är så det kommer att bli framöver. Vill inte ha det kritvitt utan som nu att det nästan ser lite gammalt ut. Vad andra tycker om det bryr jag mig inte så länge jag själv gillar det. Och faktiskt även Benny. Och då jag inte har maskeringstejp så brydde jag mig inte om att det kom på glaset.....tar jag bort med ett rakblad imorgon. Allting är redan torrt men jag vill inte placera något på hyllorna, kan ju ändå finnas risk att det blir märken.



Så här såg det ut igår kväll. Och här tycker jag alltså att gaveln är för låg. Ska ju ha dit kuddar som hänger ner också. Ska också prata med hyresvärden angående tapetseringen då jag INTE är nöjd med den. Som ni kan se på bilden så är det inte slipat alls där han spacklade. Så irriterande.
 


 
 
 
"sängborden" målade
 

 
 
 
 
Här har den placerats upp en aning....och jag är nöjd. Här ser ni också en bit av gaveln utanför sängen. Lika mycket på andra sidan men det är inget som kommer att synas när vår säng kommer då den är mycket bredare. På bilden syns också att till höger så är den översta hyllan sned. Men faktum är att mellanrummet under är måttat med en tavla och rakt....så det så. Men själva hyllbiten är böjd i den änden. Får se hur länge den får vara innan jag blir irriterad.
 
 
 
 
 
Skåpet som jag målade före och efter
 

 
 
 

3 kommentarer:

Här kan du lämna dina tassavtryck