Sidor

söndag 23 juli 2017

Ziras 8 bebisar födda

Ja, vad säger man? Och jodå, du läste rätt. Zira fick idag 8 bebisar. Vid vecka 4-5 gissade jag  på 5 för att dom 2 sista veckorna gissa på kanske till och med 6 bebisar. Men inget av det var alltså rätt. Det blev 8 bebisar. Och en del dramatisk. Där jag faktiskt trodde att jag skulle förlora nummer 5. Navelsträngen slets av när Zira höll på och det återstod bara en pytteliten stump. Som jag hade jättesvårt att få tag på och hålla i för att stoppa blodflödet. För det blev en hel del blod vill jag lova. Förutom det var jag tvungen att hålla koll på Zira då moderkakan inte hade kommit ut utan var kvar i Zira. Till slut stoppade jag upp blodet och lagom tills dess krystade Zira igen. Trodde det var moderkakan. Hon hade lagt sig på golvet i vardagsrummet och jag lät henne göra det, Lite vatten och blod kan jag svabba bort. Men så såg jag att det var en ny bebis på gång. Och jag hann precis ta en handduk i handen och plocka upp den. Och precis direkt efteråt kom moderkakan från bebis nummer 5. Lite lugnare, lite mindre att tänka på. Nu var det alltså 6 bebisar och jag höll tummarna för att hon var klar. Men jag kunde känna en till, även om jag nu inte var helt säker. Och det var på ovansidan för hon ville  inte gå upp. Och fortfarande stor.

Efter en liten stund ville hon upp och lägga sig i svalkan på golvet igen. Och det var helt ok för mig. Trodde nu också att det var klart för hon la sig för att sova. Men efter en bra stund såg jag henne börja krysta igen. Trodde inte riktigt först på det utan på att hon kanske hade ont. Och så ville hon gå på toa. Jag hörde att hon fes så gissade på att hon ville bajsa. Jomenvisst. Hon gick in i toan med mig i hälarna och så började hon krysta. En liten bajskludd kom, och därefter direkt kom en bebis. Jag tog precis emot den i handen. Men den var så blöt så den höll på att glida iväg. Och den fick lite sand på sig. Som tur var så hade den fortfarande fosterhinnan runt sig så jag fick bort sanden samtidigt som jag tog bort hinnan. Zira var totalt slut och inte det minsta intresserad. Hon hade nu haft 2 jobbiga ungar att få ut, denna var den 3:dje. Hon la sig en stund i lådan. Och det är säkert, nu trodde jag på allvar att hon var klar för nu kunde jag inte känna något mer.

Efter att ha putsat lite på ungarna la hon sig i hallen. Jag hade ingen koll. Men när jag hörde hur hon spjärnade emot med sina tassar i golvet så fattade jag. Så la ner en av Phoebes bebisar som jag matade och sprang ut med en handduk, likadant här, jag hann precis ta emot. Zira bara la sig ner, platt fall, luften hade gått ur henne. Men bara efter en kort stund gick hon till vattenskålen och sedan toan. På toan var jag bara tvungen att hänga med. Var livrädd att det skulle komma en till. Mellan hennes bebisar så matade jag dom som var födda. Hon orkade inte riktigt ta sig till dom. Och jag var tvungen att få i dom lite varm ersättning så att dom skulle få energi och orka.

Skulle också behöva energi. Hur i hela friden ska jag fixa detta. Tänkte ju lösa tankar om att Zira kunde hjälpa mig med Phoebes ungar. Men det kan jag bara glömma nu. Idag hade jag jättestor hjälp av Tussen som la sig hos Phoebes bebisar när dom ville ha sällskap och det gjorde att dom blev tysta och lekte för att sen somna ihop med pappa. Underbara bästa Tussen. Och underbara Zira som var så duktig trots att hon hade så ont i slutet. på 7 timmar och 15 minuter fick hon sina 8 bebisar. Nu ligger hon i hallen och sover, och alla hennes bebisar sover. Kan bara inte fatta att det blev 8 efter 1½ dags , hon var inte ens i höglöp.

Jag tror att jag vet vilka namn jag ska ge dom. Men det kommer imorgon. Likaså ska jag ta lite mer bilder på var och en av dom. Och kanske jag ändrar på färger mot vad jag skriver idag. Dom är inte riktigt torra än. Deras födelsevikter är....BRA!!!

1:an född kl.08.01 vikt: 110g rödtabby hane 
2:an född kl.08.21 vikt: 98g svartsköldpaddspotted silver hona 
3:an född kl.08.56 vikt: 107g rödspotted hane 
4:an född kl.10.17 vikt: 106g crémesilver shaded hane (eventuellt röd)
5:an född kl.12.02 vikt: 105g blåsköldpaddtabby silver hona 
6:an född kl.12.28 vikt: 105g crémesilver tabby hane (eventuellt röd)
7:an född kl.14.47 vikt: 103g blåsköldpaddstabby silver hona 
8:an född kl.15.15 vikt: 98g blåsköldpaddspotted silver hona 

Jisses, det här blev vimsigt. Säkert fel någonstans fast jag dubbelkollat vad jag har skrivit. Men är så trött att ögonen går i kors. Ni får hålla till godo med dessa bilder idag. Kommer nya imorgon.
6 födda och fortfarande stor mage

Här är mamma Zira med sina bebisar. 
Tussen med sina andra ungar


2 kommentarer:

  1. Åååååå en massa Fjodor... Det är nog från honom som man fått den där vurmen för rödsilver eller cameo... Så fina bebisar

    SvaraRadera
  2. Åh, stort grattis! Den där ljusaste blåsilvern! 😍😍❤️❤️❤️

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck