Sidor

onsdag 19 juli 2017

Phoebes bebisar 2 veckor

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få en sådan överskrift idag. Inte en enda gång. Igår bestämde jag mig för att ringa min veterinär för att be henne , och låta dom somna in. Det gick bra hos amman fram till lördag kväll. Men så började dom gå ner i vikt dramatiskt. Dom ville inte äta och det var stora problem med att få i dom minsta lilla droppe. Amman började ta ut dom ur bolådan, hon kände ju att dom var dåliga och dom gör så. På måndagen beslutade jag mig för att ta hem dom. Jag ville inte ge ammans ägare det ansvaret, och jag själv hade inte stora förhoppningar.

Sedan dom kom hem började jag försöka ge dom ersättning varannan timme. Dom som var riktigt illa ute var Damon och Katherine. Lite lite åt gången fick jag i dom. Men dom fortsatte ändå gå ner i vikt. Igår blev dom uppvätskade men prognosen var inte bra, alltså ni anar inte, dom var mer eller mindre livlösa i min famn. Och dom visade inget positivt gensvar på det. Jag kände att jag ger det en natt till, går dom ner mer så får dom somna in, nu hade både Elena och Stefan också blivit riktigt dåliga. Men inte alls så som dom andra två. Att växa i kroppen men ändå gå ner i vikt gör att kattungarna såg hemska ut. Jag fortsatte mata dom och vid varje matning så vägde jag.

Vid midnatt natten som var så hade alla piggnat till. Jag satt hos dom som ett frågetecken. Från att mer eller mindre inte röra sig och vara så lealösa i kroppen hade dom börjat pipa. Och jag fick ett leende på läpparna när dom försökte krypa upp över kanten. Starka små krabater som visste vad dom ville. Dom ville ha mat. Och helt plötsligt så fick jag alla till att suga ersättning från flaskan. Fram till då var det bara Elena som ville det. Från och med där så gick dom inte ner. Till nästa matning stod dom stilla och efter det hade var och en av dom gått upp. Under morgonen bestämde jag mig för att ta in dom till mig. Dom har ju hela tiden varit hos min mamma. Men nu har Zira gått 62 dagar och OM hon skulle få sina bebisar hade det inte varit någon fara. Jag ville ha hjälp med att tvätta dom lite så dom fick bajsa...för det hade jag inte lyckats med. Men å andra sidan, utan mat blir det väl ingen bajs?!? Eller?? Jag misstänkte dock att Zira kanske inte skulle orka göra något då hon är så stor och trött. Hon var och nosade på dom och slickade var och en av dom i ansiktet, liksom för att välkomna, men inget mer. Sen gick hon och lade sig igen. Sarah var jättenyfiken, tvättade lite i deras päls och sen tyckte hon att dom skulle leka. Därefter hände något som gjorde att jag började gråta. Jag har mjölken, jag gör allt för att försöka klara dom och ger dom massor av kärlek, är själv som en zombie nu. Men jag har inte det som en kattmamma/kattpappa harr. Värmen och tryggheten från dom.

Tussen är världens bästa pappa, det finns absolut ingen som han. Han gick försiktigt in i lådan hos dom och lyfte sina tassar för att inte trampa dom dom. Började tvätta var och en av dom. Inte bara ansiktet utan hela pälsen och han även kissade och bajsade dom. Denna Tussen är helt fantastisk. Sen la han sig till rätta och alla kröp upp till honom och han fortsatte att tvätta dom. Visst, dom sökte efter tuttar vilket han inte kan erbjuda. Men mest sökte dom tryggheten och värmen och den fick dom av honom. Jag satt hela tiden hos dom och kollade så allt var ok. När alla hade somnat då steg han ur försiktigt och lade sig utanför lådan för att vakta dom. Meningen var att jag skulle ta in dom till mamma men bestämde att dom får vara kvar  inne hos mig och dom andra katterna. Dom har piggnat till så jättemycket och har ätit kanonbra från flaskan. Här hemma har jag också bättre koll på när dom vaknar till och behöver mat.

Dagens vikter är alltså inget bra. Men dom har ändå gått upp sedan dom var nere som mest och just nu mår dom bra. Jag kommer att fortsätta vaka dom som en hök, mata och väga. Snart kommer jag att kunna ge dom blötmat och då kommer allting att bli mycket bättre. Dagens vikter och vad som har hänt under veckan. Inom parentes vad dom vägde som minst, därefter vad dom har vägt som bäst
Damon 218g -8g (218g) 250g
Stefan 250g +32g (250g) 276g
Elena 265g +47g (63g) 285g
Katherine 205g -13g (205g) 229g

Som  ni kanske förstår blir det ingen vanlig veckouppdatering med bilder. Tar det så snart dom har blivit bättre. Och förhoppningsvis har det vänt nu.







3 kommentarer:

  1. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ Hurra

    SvaraRadera
  2. Herregud så bra!!!!! Har tänkt på er och trodde inte heller de skulle klara detta! Men ddt gör susen att vätska upp ddm som jag sa! Hurra!! Nu hoppas vi det fortsätter så!!

    SvaraRadera
  3. Åh din stackare! Vet precis hur det är och känns! Håller tummarna nu att allt vänt! ❤

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck