Sidor

tisdag 12 maj 2015

Minis bebisar 4 veckor

Jag kan förstå att det kanske har varit en lång väntan idag för bebisarnas nya familjer. Veckodag med nya bilder. Men jag har inte riktigt fått dagen till att gå ihop. Prio ett i morse var faktiskt att färdigställa katternas rastgård. Igår fick jag nämligen dit en kattlucka i altandörren och Lillan tokälskar att vara ute. Mini är med av och till....men hon har ju smått att se efter. Men igår så var jag liksom tvungen att sitta ute på altanen och kolla att allt är ok när Lillan var ute. Inte för att jag tror att hon skulle kunna lyckas med att smita....men man vet aldrig. Sen så har det tagit längre tid med att fota bebisarna idag. Man ska ju inte väcka små som sover och jag ville inte väcka dom "bara" för att jag skulle fota.

Morgonen började med att kolla så att allt var ok med dom...kolla så dom inte var smutsiga i rumpan och så vidare. Sen ut i köket och fixa maten så dom fick lite frukost. Sitter alltid med när dom äter så jag ser att alla får i sig mat. Onödigt egentligen för alla äter superbra. Men Mini ska ju ALLTID vara med och försöka äta deras mat också...vilket hon lyckas med. Därefter är det dags för toabesök. Alla går på toan men det är inte alltid dom lyckas med att få ut något och då hjälper jag till. Den som är bäst med sina toabesök är Simba.

Sen var det dags för fotografering. Dom sitter fortfarande snällt och poserar MEN...det är inte långa stunder. För ni ska veta att det är mycket spring i dom små benen nu under deras vakna tid. Dom hinner inte sitta still helt enkelt. Lagom att jag var klar med Zira...då låg alla dom andra och sov. Hmmmm. Det var bara att vänta. När dom sedan väl vaknade så var det dags för Simba och Leo....fortfarande lite trötta men det gick bra i alla fall.

Det händer så otroligt mycket med dom nu. Det är så roligt att se hur dom utvecklas.  Dom har ju alla tänder nu och när dom leker så blir det rätt så många tjut då dom även bits. Och dom däringa små gaddarna gör ont kan jag lova. Så man bör inte stoppa fingrarna i munnen på dom. Alla äter som sagt bra, men trots att dom är så små så visar dom bestämt vad dom INTE vill äta. Fast dom är lättlurade, än så länge. Lite mjukost i mixen gör susen och allting slinker ner. Dom har även börjat med att dricka vatten. Förutom att dricka det leker dom med det. Efter fotograferingen av Kiara så var hon vid vattenskålen och lekte vilket slutade med att hon badade hela hon....i alla fall bakdelen av henne. Så det var bara att börja torka av henne så hon inte skulle börja frysa.. Hela kullen är helt otroligt sociala. Jag kan inte säga ett knyst...så kommer dom direkt till mig....vilket också gör det svårt att fota för dom vill helst klättra på mig. Ingen av dom verkar i dagsläget speciellt höjdrädda. I vanliga fall brukar dom pipa och skrika för att dom inte gillar läget. Men dessa ser sig bara omkring och är nyfikna. Dom har inte fått komma ut på riktigt än. Känner att dom inte är riktigt rumsrena än så det är bättre att vänta. Men jag kommer i alla fall att släppa ut dom imorgon under uppsikt. Sen blir det väl livat i lådan när doom får upptäcka att världen är så mycket större än vad dom har sett hittills.
Just det....Dom har redan börjat ändra ögonfärg. Såg det redan förra veckan att det började. Och just det igen. Zira som stannar hemma skulle jag ju kalla för EmMiLi. Men det funkar inte. Hon är ingen EmMiLi, hon är en Zira.

I vanlig ordning så kommer en bild på var och en av dom här och resten ser ni på deras egna sidor. Idag blir det också en film på var och en av dom.

Vikten börjar skilja dom åt lite nu. Alla äter som sagt. Men några av dm är mer aktiva än dom andra och gör av med mer energi. Dagens vikt och veckans ökning är
Kiara 518g +155g
Oscar 478g +121g
Zira 491g +127g
Simba 507g +159g
Leo 551g +162g
 
 
ps...ps....ps....Jag vet inte vad som händer. När jag sätter ut bilderna på bloggen så blir färgen helt fel på vissa bilder.
 
 Kiara som fortfarande söker egen familj

 
 
 
Oscar

 
 
 
Zira

 
 
 
Simba
 
 
 
 
Leo

 
 
 
Facebook är bra på många sätt. Bland annat har jag ju en sida för Tawalli's där. Och jag har gjort reklam för Kiara om att hon söker egen familj. Många har svarat, men det har varit många oseriösa. Sen har jag även tackat nej då jag vill att hon ska komma till ett bra hem där hon är önskad av hela familjen.

* * * *

1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck