Sidor

tisdag 5 maj 2015

Minis bebisar 3 veckor

Fram till nu så har jag faktiskt lyckats med att INTE sitta med huvudet i bolådan. Mestadelen av dygnet har dom ju sovit. Och jag har haft koll på deras mattider och då har jag varit där. Men för några dagar sedan började dom vara vakna mer och mer alla, till och med Simba. Och nu inte bara har jag huvudet i bolådan....Jag sitter där hela jag och har dom krympande på mig, under mig. Dom är fortfarande vingliga när dom går men dom gör så gott dom kan.

Dom har nu också börjat busa med varandra, man ser hur dom typ försöker bita varandra överallt var än dom kommer åt. Dom tar små skutt fram för att antingen drutta omkull framåt eller åt sidan. Och jag känner att deras små tänder börjar komma fram. Ser så mysigt ut när man ser att dom är på gång att busa, dom liksom kurar ihop sig med svansen upp i vädret och så tar dom världens språng framåt, tror dom i alla fall. I verkligheten kommer dom bara cirka 5 cm.

Då Mini fortfarande bara har 4 fungerande tuttar bestämde jag mig för att se ifall någon av dom var hungrig och börja ge mjukmat. Dom är ju mer aktiva nu och behöver mer energi. Jag  misstänkte från början att Zira och Kiara skulle äta vilket dom också gjorde. Men även tjockisen Mufasa hade inget emot det...och ja, alla fick smaka och alla ville ha. Fast mest och bäst åt Zira. Jag ska under dagen försäka komma på en lösning så dom får lite större yta nu, dom behöver det för att träna sig på att gå och springa. Gissar att det blir en toalåda också då dom börjar äta själva.

Jag kommer idag att ta bort alla bilderna på kattungarnas sidor. Dom är ju inte aktuella och nu när det händer mer med dom blir det mer bilder. För er som tittar blir sidorna svåra att ladda upp. Så på deras sidor blir det bara bilder när dom fyller vecka, alltså nya bilder varje vecka. MEN...I vanlig ordning sparar jag alla bilder som är tagna på dom alla och när dom flyttar får dom en egen skiva med sig med alla dom bilderna. Blir rätt så många på 12 veckor kan jag lova. Ja, just det. Mormor är bästa!! Igår började hon visa intresse för sina barnbarn och idag så låg hon till och med hos dom i bolådan. Jätteglad blir jag. Hoppas bara hon inte börjar bära dom dit hon vill ha dom. Och framför allt, hoppas dom inte börjar sutta på henne. Utställning i Göteborg om knappt 3 veckor nämligen.

Dåså. Nu har vi kommit till veckans vikter. Jag är jättenöjd, dom följer varandra bra. Som vanligt nu då så finns det bilder på deras sidor. Idag kommer också en film på dom och även en film på deras första måltid av blötmat :)

Kiara 363g +79g
Oscar 357g +74g (Scar...ni får lära er namnet på honom så ni vet vem som är vem)
Zira 364g +77g
Simba 348g +72g
Leo 389g +89g (Mufasa, samma här för det kommer att skrivas som hans namn från och med nu)
 
 
 
Kiara

 
 
 
Scar som hemma kommer att kallas för Oscar och så även här från och med idag

 
 
 
Zira som jag behåller och som kallas för EmMiLi

 
 
 
 
Simba

 
 
 
Mufasa
 
 
 
Mormor kollar läget
 
 
 
 
Tänk om alla ville titta på mig som EmMiLi
 





Mat är gott låter alla hälsa
 

 
 

 



1 kommentar:

  1. Klart att EmMiLi tittar på dig, den lilla, hungriga, fotomodellen.. Sötast av alla men denna kull slår rekord i att vara sockersöta, alla.

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck