Sidor

lördag 22 oktober 2016

Bloggtorka

Nu är det nästan 1 vecka sedan som jag bloggade. Men....Jag vet inte vad jag ska skriva om. Visst händer det en del runt omkring mig. men det är ju det där med privatlivet. Jag skriver ju inte om det, även om det dyker upp emellanåt. Att skriva om Zira kan jag ju göra, och kommer att göra i dagens inlägg. Och ett par bilder lägger jag ju upp. Men det är inte detsamma som att ta bilder på kattungar. Med kattungar händer det ju så mycket med utvecklingen från dag till dag. Och det är ju faktiskt så att jag har inte tagit en enda bild sedan förra lördagen i Varberg. Hållit i kameran har jag gjort, men bara för att flytta den från ett ställe till ett annat.

Jag är så fruktansvärt tråkad så det finns inte. I 2 veckor har jag gått och småstädat. Inte för att det behövs utan för att jag ska ha något att göra. Jag glor ut genom fönstret  och tycker det är tråkigt väder när det duggar/regnar varje dag nu och är så där äckligt mörkt. Var i Smålandsstenar för ett par dagar sedan och hälsade på Nenad & Madde och när jag körde hem blev jag påmind om hur jobbigt jag har det med mörkerkörning. Katastrof, jag lovar. Jag har många nu som jag har lovat hälsa på. När jag inte har kattungar hemma känner jag att jag kan åka iväg, kanske till och med en hel dag. Men sen är det ju det där med att jag är så hemmakär, jag gillar inte riktigt att våldgästa. Men NU ska jag minsann planera in lite besök både här och där. Så det så!!!!

När det gäller Zira så har hon kommit på att hon kommer undan med det mesta nu. Sedan hennes bebisar flyttade har hon blivit bebis själv på nytt. Hon har aldrig varit uppe på diskbänken men det har hon börjat med den sista veckan. Inte för att sno någon mat, nä...Hon ligger där och följer varje rörelse när jag håller på med maten. Jag har inte hjärta att putta ner  henne, det är ju bara hon och hon vill ha sällskap. Hon verkar aningen rastlös emellanåt och jag tror att hon på riktigt saknar ett kompis. Igår pluppade det upp lite tankar, men nä, inga köp av någon ny kattunge, det finns det inte pengar till. Vi får helt enkelt vänta på att se vad Phoebe får hos fodervärden, om Zira fortfarande verkar behöva sällskap och om där finns något som jag kan tänka mig att ta hem. Att jag tog beslutet att lägga ner min uppfödning känns helt rätt, även om jag saknar planerandet och väntan över nya kattungar. Men det är väl en fas jag går igenom och den längtan lägger sig nog så småningom. Ett annat beslut som jag tog i och med detta var ju att ta bort alla vänner på FB och bara ha kvar min familj och kattungeköpare. Det är i ärlighetens namn jobbigt, händer ju inte mycket nytt som man kan kolla. Fördelen är att jag inte sitter en massa vid datorn och får tid till att göra.....INGENTING!!!! Åååååå, jag måste hitta på nya projekt, jag måste få vara kreativ.


När Zira var mindre så önskade jag att hon hade lite större och rundare ögon. Fick även höra från ett par andra uppfödare att hon hade aningen för små. Men nääääää, hon har bra ögon, dom är stora runda och vackra och ögonfärgen är kanon. Visst är hon urvuxen men det hör till i åldern. När jag lockar med vippan åker ju öronen upp ännu mer, man ser till och med "hornen" i pannan. Dessutom behöver hon gå upp mer i vikt. Visserligen väger hon 4,1 kg idag men jag ser att det behöver fyllas på både här och där. Något annat som jag har märkt är att hennes röda färg har blivit mörkare och intensivare efter bebisarna. Jag är fortfarande i valet och kvalet om jag ska kastrera henne.

















2 kommentarer:

  1. Hon är såååå fin. Stackare. Jag kan känna ända hit hur rastlös du är... Kastrera? Njäe. Vänta ett tag till med att ta de beslutet, man vet aldrig och Sira är ju så fin så det vore kanske synd?

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck