Sidor

fredag 11 juli 2014

Casa Tawalli's

Välkommen till Casa Tawalli's. Nästan alla här har namn på sina hus och det var inte alls svårt att bestämma mig för vad det skulle stå på vårt hus, det bestämde jag mig för redan när vi var här och kollade. Det är nu 2½ veckor sedan som jag bloggade och det har varit lite jobbigt för jag har verkligen haft skrivklåda. Resan hit med katterna gick över all förväntan. Dom var så extremt duktiga under hela resan från Skeppshult till vårt boende här i Spanien. Trodde det kunde bli problem när vi flyttade igen men dom bryr sig inte och jag tror att det beror på att dom känner sig så pass trygga ihop med oss.
Igår fick vår hemtelefon och vårt internet. Nu när det är högsäsong här så har dom mycket att göra, annars brukar dom komma redan dagen efter. Och idag är det alltså 2 veckor sedan som vi flyttade hit. Gissa om vi har haft fullt upp. Nere och badat i havet  havet bara en gång, likaså har poolen också bara haft ett besök. Det har varit en massa som skulle fixas.Förutom våra nie-nummer så har vi behövt en massa andra papper och dokument, bland annat något som heter padron (som kostar cirka 1200) vilket är kommunens register för de som bor i området och används för att hålla räkningen på  hur många människor som är residenter  och som kan hållas ansvariga av den regionala och nationella regeringen.

Förra helgen var vi i Murcia och köpte oss en bil och det tog en hel evighet, vilka procedurer. Ha med sig pass, nie-nummer. Testa bilen och bestämma oss. Killen som sålde den åkte till sin advokat för att skriva ett köpekontrakt. Efter det skicka iväg alla papper för att få till ägarbytet och för skatten. Både ägarbytet och skatten kostar cirka 1500:- Vi visste väl att det kostade en hel del så här i början med det har blivit en massa extra som vi inte har räknat med.Men skit samma, det blir bättre nu när alla papper är fixade. Förra fredag så hittade vi huset som vi ville bo i permanent, det tog alltså bara  1 vecka, vi trodde det skulle ta betydligt längre tid. Och huset vi bor i nu ligger på samma gata där vi bodde först, bara 9 hus emellan. Så vi bodde där i bara 11 dagar. Och under dom dagarna så gjorde jag inget annat än städade. För fyyyyyy vad det var skitigt. Hade jag bara vetat att vi skulle hitta detta huset så snabbt så hade jag inte städat.

Och ja, nu sitter vi här i vårt hus, som vi hyr. Månadshyran ligger på 4252 kronor. Här finns 3 sovrum, vardagsrum, kök, matsal, 2 toaletter, en med dusch och den andra med badkar. Dessutom finns här en tvättstuga/rum och ett mindre förråd. Känns emellanåt som att jag går vilse. På övervåningen finns vårt sovrum, det största vi har haft. Hade jag bara vetat det så hade jag inte sålt våra sängbord. På övervåningen finns även ett gästrum och toa med dusch då.Med anslutning till vårt sovrum finns en megaterrass på den ena sidan och en mindre terrass på den andra.
Allt annat finns på nedervåningen. Ute vid entren har vi en stor veranda, mycket större än vad vår altan var tidigare. Vi ar typ garage med tak (och därmed skugga). Fast uppfarten som ska vara garaget där får det plats med 3 bilar utan problem.. På framsidan är det ett lite uteplats....Har tänkt att släppa ut katterna där. Dom som bodde här tidigare hade hunds så det finns till och med en grind. Även på baksidan har vi uteplats och en stor grill.

Det var igenvuxet här med ogräs. När jag försökte dra upp det hade jag stora problem. Så vi hyrde in en trädgårdsmästare/alltiallo som drog upp allt och fixade det. Kostade 400 men helt klart värt det. Han höll på i 3 timmar i 33 graders värme. Hade jag inte pallat. Kommer att anlita honom sen när jag har köpt mina växter och bara stå och peka var jag vill ha dom :) Äsch.....nu räcker det.....här kommer bilder från vårt boende.

Bokstäverna som jag har köpt och satt upp




Uppfarten till garaget. Stort och rymligt, får plats med minst 3 bilar här



Början av uteplatsen på baksidan




Utemöblerna fanns här och här syns också vår grill





Ingången utifrån till tvättstugan





Grillen...den gillar jag :)






Ingången till tvättstugan





Uppfarten sett från gården




Framsidan





Här tänkte jag katterna skulle få vara när jag får ordning på det.










Verandan








Övervåningen. Rakt fram är det gästrum, till vänster vårt sovrum och till höger toa. Har satt upp spalje på höger sida här för Lillan ville gärna hoppa upp på räcket och kolla runt





Vårt sovrum



Ut här är den lilla takterrassen





Och ut här är den stora




Gästrummet uppe. Här fanns 2 enkelsängar men vi har satt hit dubbelsängen som var i vårt rum tidigare.




toa med dusch



Takterrassen. Här har vi inte hunnit städa än. Väntar tills Benny har fått upp parabolen









Vy från takterrassen. På morgonen ser man soluppgången




Trappen upp. Till höger förråd





Rakt fram gästrum, toa till höger och kök till vänster




Toan nerepå






Gästrummet





Köket




Tvättstuga till höger



Tvättstuga




Köket sett från tvättstugan och ut till vardagsrummet





Vardagsrummet





Här ska katterna få en stor klös, just nu har dom bara en liten







Matsalen....och vi har öppen spis






5 kommentarer:

  1. Inte avis ett dugg så de så! ;) Tänk när ni fått riktig ordning och du har börjat plantera.. Förstår att ni trivs.

    SvaraRadera
  2. Ser toppenfint ut! Tänk vad extra fint det kommer att bli när ni fått i ordning det som ni vill ha det både ute och inne :-)!

    SvaraRadera
  3. Gud så snyggt,läckert och fräsht!!!!!! Huuua va avis jag blir ..vill oxå börja nytt liv i Spanien♡
    Massor med kramizar till er♡♡♡♡♡♡♡

    SvaraRadera
  4. Ohhhh så fint det blev o vilken tur att ni hittade detta huset så snabbt!!! Så kul att nu börja planera o greja o dona till allt som ni vill ha det! Och kissarna talar spanska flytande redan förstår jag. Ser att du har plats för min bil på uppfarten ... KRAM!!! (PS. Har äntligen kommit igång i bloggen ... en om dan, du vet ... )

    SvaraRadera
  5. Det ser jättefint ut. Där kommer både ni och katterna att trivas. Roligt att du har kommit igång att blogga igen. Och se alla fina bilder. Man blir ju lite avis. Hoppas att ni får det kanon bra.
    Kerstin

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck