Sidor

torsdag 31 juli 2014

Värme och lerbad

Det blir inte så mycket bloggande för tillfället. Har ju fortfarande besök och nu är det bara Josefin som är kvar här. Hon kom i fredags. Michaela och barnen åkte hem i måndags. Vi åker ju runt och kollar lite och sen så solar och badar vi. Emellan allt så har jag ju saker här hemma att fixa med, jag själv är ju liksom inte på semester :) Även om det fortfarande känns så emellanåt. Hur som helst, den sista veckan har det varit riktigt varmt här, allt mellan 32-37 grader. Luftfuktigheten har inte varit så hög så det har känts mycket varmare. Även om jag skulle vilja vara vid havet varje dag eller vid poolen så går det inte för jag är rädd att jag bränner mig i solen. Fram till nu har jag lyckats med att inte få soleksem vilket jag är superglad över. Har ju lätt för att få det annars. Men jag doppar mig gärna i poolen vi har här nu och som vi har flyttat under taket så nu ligger inte solen på. Sååååå skönt att svalka av sig.

Idag var vi iväg för ett lerbad. Först tog jag och Josefin oss ett dopp. Det var så grymt varmt i botten, riktigt brännande alltså, och det är ju leran och mineralerna som gör det så varmt. Det var inte djupt, gick väl bara till halva låren ungefär. (gick för den delen inte så långt ut) Att försöka sätta sig på botten gick inte, man flöt upp direkt. Så, upp på bryggan och kleta in sig. Luktar inte så där supergott, lite fränt precis i början innan man vänjer sig vid lukten. Och så skulle vi gå där tills leran blev torr. Josefin klarade inte så länge, hon var alltför rastlös så hon hoppade i och sköljde av sig efter cirka 20 minuter. Jag stod där uppe i kanske 15 minuter till. Benny hade då också hoppat i och dom visade att det var dax att åka så jag hade inget annat val än att hoppa i och skölja av mig jag också. Man skulle låta leran torka i cirka 1 timme....detta fick väl duga. När jag sköljde av mig allt kändes kroppen len som en barnrumpa. Jag gillade detta och kommer att göra om det. Just när man kletade in det så kändes det också som att det var peeling för kroppen då det fanns små små stenar och lite sand i.















2 kommentarer:

  1. ahhhh vilka badnymfer! Lera är jättebra som du skriver, för allt möjligt. Min mamma åkte i sin ungdom redan på 30-talet till hälsohem m lerbad!

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck