Sidor

söndag 12 augusti 2018

Sjönevads marknad

Igår tog jag semester från hemmet i några timmar. Efter att ungarna hade ätit en omgång så gjorde jag en ny omgång och visste att dom skulle klarar sig hemma utan mig i några timmar. Och om det skulle ta slut så vet jag ju att dom går och äter torrfoder, och det finns ju framme hela tiden. Var iväg till Sjönevads marknad. Har inte varit där på flera år. Och ja, jag har bara varit där 1 gång tidigare och då var jag inte mer än 14 år. Så det är verkligen flera år sedan. Och den marknaden har satt sig i huvudet som något som jag inte glömmer. Detta på grund av att jag åkte dit med kompisar som lovade att vi skulle hem under kvällen. Men det blev inget med det, chauffören blev full och kunde inte köra. Så jag och en väninna till mig gick runt och frågade olika folk om dom eventuellt skulle mot Smålandsstenar. Är ju typ bara 6 mil emellan. Men nädå, ingen skulle det så klart. Det hela slutade med att vi sökte upp polisen och bad dom köra hem oss. Vilket dom också gjorde. Väl hemma så fick min väninna en bra omgång stryk av hennes pappa, trots att polisen var med in. Min mamma som var där gjorde inget, men jag visste vad som väntade när jag kom hem. Pappa jobbade natten. Och min mamma var full.

Jag visste som sagt var att jag skulle få stryk när vi kom hem. Och medan mamma var inne på toa så tog jag på mig alla mina trosor så det inte skulle göra så ont. Jag behövde, som tur var aldrig ta av mig byxorna när skärpet kom fram. Men denna gången, just denna gången skulle jag ju så klart ta av mig. Och jag började, byxa och sen trosa efter trosa. I allt detta så blev min mamma full i skratt och jag slapp faktiskt stryk den natten. Dock sa hon att jag fick säga till pappa att jag hade fått mig en omgång, annars så skulle han ge mig det. Inga problem alls för mig att ljuga ihop det. Fast jag fick mig ett par örfilar av honom iallafall när han kom hem på morgonen. Och efter det besöket på Sjönevads marknad har jag alltså aldrig mer varit där. Men jag har tänkt på det många många gånger. Och nu när jag fick förfrågan om jag ville dit en runda så tackade jag ja, med reservation om hur jag mådde.

I mitt tänkande på denna marknaden genom alla dessa åren så var det den största marknaden som jag någonsin hade varit på. Och det pratas ju hejvilt om det titt som tätt. Så gissa min besvikelse när jag kom dit. Visst, mycket ändras genom alla dessa åren, men nä, det var inte det minsta så som jag mindes det. Inte alls så stort och inte alls så många knallar. Och på en marknad brukar ju det mesta vara billigt. Det tog inte ens 2 timmar att gå där och kika, flera stånd hade likadana saker. Jag blev nog bra bortskämd med dom marknaderna som jag var på när jag bodde i Spanien. Jag lovar, man behövde en hel dag, om inte 2 att gå igenom allt. Lagom för hemfärd började det regna och åska.

Väl hemma tog det inte ens 1 timme innan det började regna och åska här också. Så skönt att luften rensades. Men jag gillade inte åskan, det mullrade och blixtrade konstant i 2 timmar, alltså HELA tiden. Till och med fönstren skallrade. Jag var så orolig för hur Sarah och bebisarna skulle reagera. Men alla var coola, låg och sov utspridda i köket. En av gångerna då det var en riktig smäll lyfte alla på huvudet men det var också allt. Sen var det lugnt i knappt 2 timmar innan det satte igång igen. Och för första gången på 3 månader frös jag här hemma. Jag var till och med på vippen att sätta igång värmen på pannan.

Mycket om gårdagen. Men bilderna är iallafall tagna nu på morgonen



Tim





Ceasar






Dino




Ceasar




Tim






Ceasar





Dino





Tim och Ceasar






Det syns väl på Sarah att hon har tappat i vikt. Hon behöver minst ½kg för att komma till vikten som hon hade innan parningen.







Kian





Kian till vänster och Tim till höger




Kian




Suddigt på Sally





Tim och Sally





Nästan omöjligt att få en normal bild på Smilla då hon ska tjattra med vippan hela tiden. Precis som sin farmor Zira.  Och jag kan tycka det är lite roligt, för jag ser att hon har fått många drag efter sin farmor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck