Sidor

torsdag 2 augusti 2018

Gammelfaster Lotta

Idag börjar jag med den stora nyheten. Har vetat om det ett tag men nu har dom kommit ut med det också så att alla vet. Jag ska bli gammelfaster igen. Oliver och Ebba ska få sin bebis i februari, Elwin och Nemo ska få en lillebror eller lillasyster, och jag längtar som sjutton. Är verkligen glad för deras skull.



Under en veckas tid så har bebisarna visat mer och mer utav sina personligheter. Jag tycker att det är jättekul att se vad det blir av dom. Alla har ju fått sin mammas hesa röst, rösten kommer i falsett bara dom gångerna då dom busar med varandra och bits, så skriker dom högt för att det gör ont. Och jag kan inte lägga mig i  då det är på det viset som dom lär sig vad dom kan göra och inte.

Tim är den som låter mest. Och har gjort det sedan han föddes. Han till och med låter när han äter, eftersom han pratar med mat i mun. Tim är en liten spjuver, han smyger sig gärna på något av sina syskon för att attackera. Han är nog den som är starkast också, det är alltid han som får dom andra att skrika till. Han har en bästis i Kian, dom 2 är oftast med varandra, både när dom leker och sover. Tim är även matvraket i gänget. Äter allt som serveras och vill oftast ha mer. Först till fatet och sist därifrån. Eftersom jag sover i soffan på grund av hostan så har jag lite koll om nätterna nu också. Tim ligger gärna vid mitt huvud och sover.

Smilla är lugnast av dom alla. Lite försiktig och till och med lite blyg. Henne kan jag i stort sett göra vad jag vill med, hon protesterar aldrig. Visst är hon med och busar med sina syskon, men blir det för mycket går hon sin väg och sätter sig för att tvätta sig. Hon vill liksom rätta till rufset. Hon är en matglad tjej och håller Tim sällskap in i det längsta vid maten. Hon har stora fina ögon vilket resulterar i att dom rinner. Men rinnandet rättar till sig allt eftersom hon blir äldre.

Kian, liten men naggande god. Han är den som är busigast i gänget. Springer vilt omkring och hamnar ofta med huvudet före i soffan, eller annat som kommer i vägen. Han har precis samma ryck till bus som mamma Sarah. Varje gång har får sina ryck kan man tro att en geting har stuckit honom i rumpan. Han är minst av dom, men å andra sidan mer cobby, han har mer muskler liksom. Han gör åt mycket energi under dagen, oftast är det han som får igång dom andra. Är så roligt när han får skinka, då tar han den i munnen och hoppar, slänger biten i golvet och hoppar på den genom att ställa sig på baktassarna och på skinkan med framtassarna.

Sally, yrvädret!! Undrar vad hon ska bli när hon blir stor. En gladiator kanske? Hon är verkligen en tuff brud, vågar sig på allt. Är inte det minsta rädd för något. Hon är en liten lortgris också. Har alltid svart vid ögonen och näsan. Och protesterar vilt när jag ska tvätta av henne. Hon vet vad hon vill och har en vilja av stål. Inte ens Tim kan sätta henne på plats, hon kämpar mot honom tills båda mer eller mindre somnar mitt i.

Dino, professorn i gänget. Fast jag får nog lägga till lite. Den galna professorn. Han har ju varit rundast i gänget men nu börjar han springa av sig av bebishullet. Han har riktigt tjock och tät päls. Ibland tycker jag att han sitter och tittar på mig med ett stort leende den ena stunden för att i nästa stund bara lämna med en jetmotor i rumpan. Han är kräsen när det gäller maten och som jag har skrivit tidigare så äter han kattmat bara om det finns mush i den. Godis och torrisar äter han ändå, som tur väl är.  Från att ha varit den absolut lugnaste av dom är han tvärtemot nu.

Ceasar är äventyraren. Han gillar verkligen att utforska allt. Och hoppar lätt upp på bordet i vardagsrummet för att se vad som finns där. Han hoppar upp lika fort som jag tar ner honom. Och det är bara han som klarar av det. Han sitter alltid utanför toan och försöker smita in när jag går ut. Han står också gärna på baktassarna och försöker komma ut på altanen ifall dörren är stängd. Och jag har hittat honom i tvättmaskinen. Han försöker öppna skåpdörren till soporna och till skafferiet.

Sarah finner sig i det mesta med alla påhitt dom har. Emellanåt går hon emellan ifall det blir för mycket pip. Hon ropar på dom flera gånger om dagen för att dom ska komma till baren även om hon inte har så mycket att erbjuda nu. Jag har fått dra ner på hennes portioner då hon äter otroligt mycket vilket resulterar i diarré. I går fick jag köpa ProKolin för att stabilisera hennes mage. Trodde det skulle bli problem att få i henne det då hon inte gillar godis eller annat än just mjukmaten. Men hon gillar nog smaken för hon slickar i sig allt utan problem. Hon tycker om att busa med ungarna och har stenkoll på vad dom gör och var dom är. Emellanåt låter hon som att hon är på väg in i löp när hon ropar på ungarna. Men det är hennes sätt att få dom att lyssna. För hon kom i löp redan för 2 veckor sedan och har fått p-piller. Vill inte att hon går ner sig mer än hon redan har gjort.

I morse tog jag en del bilder igen som jag tänkte skicka till deras familjer. Givetvis, i vanlig ordning kommer några här också. MEN...inga bilder på Kian. För jag tog på Tim 2 omgångar, trodde det var Kian andra omgången. Så Kian ska jag ta bilder på imorgon ute, nu sover alla och får dessutom inte komma ut för att det är för varmt. Så Kians blivande matte får vänta till imorgon. Får nog ta något extra på Smilla och Sally också då deras bilder blev suddiga...dom har svårt att sitta still

Tim



Smilla



Sally




Dino




Ceasar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck