Sidor

måndag 2 oktober 2017

Svamp i skogen

Jag gillar att gå ut i skogen, det är skönt och avkopplande. Brukar ha med mig kameran och fota. Men jag gillar inte att gå ut  i skogen själv, då ska jag ha så pass nära till vägen så jag kan sticka snabbt om jag blir rädd. För rädd är jag ifall det skulle dyka upp något djur. Fast dessa djur säkert är mer rädda för mig. Under ett par veckors tid har brorsan pratat om att vilja åka ut till skogen och plocka svamp. Jag har sagt till honom vid flera tillfällen att vi kan åka, men jag har inte riktigt haft tiden till det. Men så i fredags sa jag till honom att på söndag hade jag inget bokat.

Efter att jag tog bilder på bebisarna och bloggat gick jag in till mamma och sa till att vi kunde gå ut en kort stund på förmiddagen, bara här utanför mitt. En timme, sen var det dax att gå hem. Vi skulle åka och spela bowling och hade en tid att passa. Efter bowlingen var det bara att gå  in och byta kläder och ta fram stövlarna. Och iväg till ett ställe där det skulle finnas svamp. Jag har aldrig i hela mitt liv plockat en enda svamp, jag har bara fotad dom. Äter inte svamp så gissar på att det är en av anledningarna. Och jag trodde väl heller inte att jag skulle plocka någon. Kameran med för att fota och John med en kasse för svampen. Det slutade med att jag plockade massor själv. Var ju riktigt kul. Fanns massor av trattkantareller och vi var ute i cirka 2½ timme. John är kanonduktig på svampar och kände till vad alla heter och så vidare. Vi kom ifrån varandra där i början, onödigt att leta på samma ställe. Och jag som bara skulle fota plockade också. Men hade ju ingen kasse så jag samlade på mig allt i mitt stora linne. Till slut fick jag gå till bilen och lägga det där för brorsan syntes inte till. Och så lämnade jag kvar kameran och gick över till andra sidan vägen för att leta. Efter ett tag kom John dit också och vi fortsatte in i skogen. Och hittade massor. Jag hade inte för avsikt att varken rensa dom eller äta dom så nu fick John lite att göra


I skogen hemma hos mig fanns inget som man kunde plocka. Hittade kanske max 5 vanliga kantareller. Men en massa annan rolig svamp som jag kunde fota.








Så fridfullt





Här är anledningen till att jag inte gillar att vara i skogen själv. Sådana här utgrävningar finns det massor av





Första kantarellen




Andra kantarellen var lite större 








Hackspett trodde brorsan, stämmer kanske. Har ingen aning












Många bajshögar hittade vi lite överallt





Ett ben. Ganska så stort





Spindelväv/nät. Mäktigt iallafall






Gömmor lite här och var






Nu var vi på det andra stället. Det första vi hittade var röksvamp











Trattkantareller. Har aldrig i mitt liv sett några i skogen, visste heller inte hur dom såg ut






En söt liten groda






Njuter max när jag ser sånt här.










Mitt eget plock in i linnet som jag var tvungen att lägga i bilen, fick inte plats med mer.





Det blev som sagt massor av trattkantareller. Riktigt kul var det






John har lite att göra men lika glad för det. Mamma mindre glad för all svamp på bordet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck