Sidor

tisdag 10 oktober 2017

Bowling, katter & annat trams

Någon gång i våras skrev jag ju att jag hade börjat bowla. Och då hade jag inte bowlat sedan jag gick i skolan, det är alltså mer än 40 år sedan. Och jag trodde ärligt talat inte att det var något som kanske skulle fungera när det gäller min värk. Visst, jag har fått ont som sjutton, men mycket av den värken har varit träningsvärk, muskler som inte har används på flera år har fått jobba. Nu var ju detta så otroligt roligt så i augusti köpte jag mig ett egen klot och skor. Genast blev det mycket mycket roligare. Förra söndagen när jag var och bowlade blev jag tillfrågad om jag ville vara med i BK Linnéa. Inte för att jag är duktig, för det är jag inte, nybörjare och allt. Men dom behövde folk och det är ju ett sätt för mig att få lära mig lite mer. Framför allt känns det bra att få komma ut bland lite folk också. Även om jag blir så där pladdrig varje gång jag träffar nya människor. Men det lugnar ju ner sig. Hur som helt, så kanonkul och underbara tjejer var det som jag fick träffa. Ärligt talat, skönt att prata om lite annat än katter varje gång. Förra tisdagen var det alltså träning med dom. Och eftersom det är tisdag idag är det dax igen.
Jag har nästan varit lite duktig här hemma under veckan som har gått. Tog tag i garderoben och gjorde ordning där. Med kattungar och en massa byten av lakan, filtar och annat blir allting bara inslängt då jag inte har orkat. Tyckte liksom att det inte spelade någon roll då jag är och röjer i skåpet varje dag. Kan tala om att jag nästan blev mörkrädd. Jag måste sluta köpa filtar. När jag hittar några fina så köper jag dom och tänker att jag ska sy bäddar av dom. Men som ni vet så gick ju min symaskin sönder för rätt så längesedan. Inköp av ny har varit på önskelistan, att laga den gamla gick inte, med 17 år på nacken tycker jag ändå att den har funkat bra. I augusti såg jag en maskin som jag gillade. Den var dessutom på rea, nedsänkt med 1600:- Var i valet och kvalet, men köpte den. Nu har jag bara lyckats testa den. Igår fållade jag även upp några gardiner. Men det går inte  med bebisar hemma som ska hjälpa till hela tiden. Så att sy bäddar och nya överdrag till utemöblerna får helt enkelt vänta tills alla har flyttat. Har även annat jag ska sy, måste få väck dom tygerna och filtarna jag har så jag får plats med det som ska vara där....egentligen.

I och med att jag rensade och fixade i den stora garderoben tog jag även tag i skänken i sovrummet. Tänk, jag har totalt glömt bort att jag har en extern blixt till min gamla kamera. Har ju sett den av och till men inte direkt funderat på den. Nu tog jag fram den, och i morse så tog jag fram den gamla kameran, som konstigt nog fungerar igen och testade. Så kul det blev helt plötsligt Hade behövt den blixten under dessa 3 månader som har gått. Många av ungarna kniper ju med ögonen när jag använder blixt, och även dom vuxna. Med denna tog jag nu bilder med blixten pekandes uppåt och blev jätteglad över bilderna som blev. Alltså, ingen golvlampa som var tänd som den brukar vara när jag försöker med bilder inomhus. Det tråkiga är att jag har inget bra objektiv till den gamla kameran så när jag tar bilder med den måste jag vara jättenära...alltså krypa runt på golvet. Så nu är ju frågan om jag ska investera i en extern blixt till min nya kamera (som nu är över året)  Ett nytt objektiv kostar ju massor och har ju redan köpt till den nya kameran. Det bästa jag har gjort. Så ja, jo...ska kolla runt lite på vad som finns.  Och här är bilderna som blev i morse. Tagna innan vi hade vår morgonrunda med ögontvätt och så vidare. Så ni får ta det som det är. Bra i och för sig, för då ser jag skillnaden mellan Nicko och Elijah om inte halsbandet syns. Nicko har bör i ögonen.



Strax vid ytterdörren. Ni som varit här vet att det är mörkt i hallen och denna bilden tog jag tidigt i morse när det fortfarande var mörkt ute, och ingen lampa i hallen var tänd.




Visserligen skiner solen, men utan blixten hade det inte blivit synligt i ansiktet på Nicko






 I vanliga fall kniper Zira med ögonen så mycket hon bara kan







Tussen kniper inte,  han är bara trött 😛






Elijah





Becka





Kolla Sarahs morrisar




Marcellus tjattrar inte för en gångs skull









Härliga Sarah. På bilden ser jag först nu att en av hennes morrisar är av





Har stulit mitt hjärta totalt, sötaste Becka





-Va! Ska du fota? Jag skulle ju sova nu. Nicko vars halsband Tussen alltid tar av




-Ok, ställer väl upp en stund!






Elijah,, denna grabben alltså!!!





Jodå, Nicko är lika fin 💕








Hayley. Så vacker...och såååååå utvuxen.








Mitt lilla troll Josh. Så busiga hela tiden








Elijah ställer upp som en äkta modell






Bröderna bus





Sarah ligger mest och tittar på...just då







Så här kan Josh ligga och sova. När han ligger på magen ser det verkligen ut som en av mina svansar jag har här hemma som dom leker med







Man drunknar i hennes ögon.





Ibland kan Hayley vara beredd att posera, men det är inte ofta. Hon kommer alldeles för nära mig







Becka




Hayley





Nicko







Elijah



1 kommentar:

  1. Vilken skillnad på bilderna med den externa blixten. Jösses så fina de är hela högen.

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck