Sidor

fredag 12 februari 2016

Minis bebisar 11 veckor

Inga bebisar här inte, här är det elefanter som springer omkring. Låter som det iallafall. Det är väldigt mycket brottning nu, vem är starkast? Och jag tycker väl att det går jämt ut. Enda gångerna som dom är lugna är väl egentligen när dom sover, vilket i och för sig är väldigt många timmar varje dag.

Veckan som har gått har det hänt massor med deras utveckling. Dom har blivit mycket tuffare, inte bara mot varandra. Dom vågar sig på att göra svanhopp från höga höjder (bland annat köksbordet) Dom vågar vara ute i rastgården trots att det kommer stora lastbilar och tåg dundrande. Dock gillar dom inte bilen som kommer varje morgon vid 6.30-tiden och sen vid 16-tiden. Avgasröret har gått sönder och det låter väldigt illa och högt. Inte ens dom vuxna gillar det ljudet. Dom har börjat komma upp i sängen till mig när jag lägger mig för att vila. Då ska dom så klart busa först men nu går det även att gosa med dom. Alla 3 kommer och stryker sig mot mina ben, men det är mest när dom fjäskar för att få mat. Under alla dessa veckor så har det inte hänt en enda olycka, dom har  inte satt sig utanför lådan en enda gång alltså. Piper har fått med sig någon harliknande bajskorv ett par gånger, men det har ju inte varit med avsikt. Det har vi avhjälp med frisering i rumpen för sisådär 10 dagar sedan. Benny höll, jag klippte och Piper var halare än en ål.

Dom  har lärt sig att känna igen ljudet av påsarna med maten så dom kan komma springandes innan jag ropar på dom. Men inte varje gång. Ibland har dom ju mycket viktigare saker för sig och hinner inte komma på en gång. Piper tillhör den kategorin. Men hon är inte lika mycket "matvrak" som dom andra. Hon går ju hela tiden och småknaprar på torrisar så hon är inte lika hungrig. Prue och Phoebe gillar inte torrisar, jag kan vara glad om dom ens får för sig att lukta på dom. Men det kommer väl sen. Alla 3 gillar att ligga hos mamma Mini och gosa. Och just dom gångerna vet jag att det är dax för servering av maten. När det gäller monstret (dammsugaren) så springer dom inte och gömmer sig under sängen när den kommer igång. Nu kan jag komma riktigt nära  med röret. Nackdelen är att jag måste ha stenkoll på var ungarna är så jag inte kör på dom. Och som med all annana städning får jag även hjälp med att moppa golvet. Då vill dom gärna åka snålskjuts. Och vill jag inte ha små tassavtryck när jag är klar....Ja då får jag moppa med dörren stängd och ungarna innanför sovrumsdörren.

Vikten är kanon på dom så jag är mer än nöjd.
Prue 1371g +151g
Piper 1311g +124g
Phoebe 1501g +165g

Jag hade för avsikt att bara lägga ut någon bild på varje bebis denna veckan....det sket sig. Har ju lekt med kameran under veckan efter att jag hittade en BRA sida som förklarade hur min kamera fungerar. Och jag får göra som jag har gjort dom sista veckorna, dom får var sin sida för det går inte att sätta alla bilderna här. Dom som hamnar här som extrabilder är där dom är tillsammans...eller så. 75 bilder på samma sida tror jag inte funkar så bra. Bilderna är alltså tagna under veckan som har gått






I början av veckan var det fortfarande snöfritt i rastgården....men väldigt blött. 




Efter att ha busat i ringen slocknade dom tvärt...i ringen




Prue & Phoebe tar sig en slurk




Det syns på bilderna att Phoebe är lite större



En ny klös har flyttat in...den blev poppis direkt. Ett av mina projekt till våren/sommaren kommer att bli att bygga en egen stor klös







Phoebes svans har redan börjat bli tjockare.





Rätt så fantastiskt. Phoebe balanserar på den smala delen vid fönstret, håller bara den ena tassen mot klösen




-Yeay...Nu kommer jag åt blomman




Dessa två leker tafatt med bladen. Dom har ju liksom INGA leksaker som dom kan leka med istället




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck