Sidor

söndag 7 februari 2016

Babykofta påbörjad

För ett litet tag sen skrev jag ju att jag ska bli gammelfaster/gudmor och då sydde jag ett babynest i en färg som passar både pojke och flicka. Den 4 februari gjorde Alexandra ultraljud för att få veta vilket kön det skulle bli. Nu var inte barnmorskan hundra säker då bebisen låg med benen i kors så Alexandra ska göra ett nytt. Men bm sa iallafall en flicka. Och det är det säkert då hon trilskas redan innan hon är född med att inte låta mamma se vilket kön det är. Så den 7/7 beräknas Savannah födas. (älskar namnet) Så den 7 juli om Savannah behagar komma just datumet så kommer jag att vara mycket upptagen, väljer hon ett annat datum är jag lika upptagen. Jag ska nämligen få uppleva min första förlossning live. (varenda hårstrå på kroppen reser sig) Ni som känner mig vet ju att jag inte har egna barn och nu får jag vara med på ett hörn :)

Men nu var det ju en babykofta det gällde. Igår bestämde jag mig att sy något till Savannah. Vad hade jag inte riktigt koll på. Men på väg ner till GD:s tyger funderade jag lite på om jag skulle sticka något istället. Min vän Åse på FB stickar/virkar en massa fint och gav mig inspiration till det. Men då jag inte har stickat eller virkat på många år var jag lite tveksam. Väl inne i affären såg jag än ursöt liten kofta som hängde där för att visas upp och som Grazyna hade stickat. Så det hela slutade med att jag hade garn stickor och mönster med mig hem.

Ja, så var det dax att börja. Har ju alltid haft lite svårt att läsa mönster och det var inte bättre nu, blev ju galen för jag fattade inte alls. Vad hade jag egentligen gett min in på? Till slut ringde jag till Görel och undrade om jag fick låna hem koftan över helgen så jag hade något att kolla på samtidigt med mönstret. Och snäll som Görel är fick jag det, hon till och med kom hem med det till mig (dom skulle bort)
-Nej, sluta!
-Låt bli garnet!
-Nej, gå ner!
Fick erfara att det inte är det lättaste att sticka med katter i  hushållet :) Men efter att ha upprepat meningarna cirka 10 gånger så blev det lugnt. Har hela tiden haft någon av dom som sällskap liggandes på bordet för att hålla koll på garn och stickor (dom små fick nog nackspärr, dom låg och kolla upp) Och allting gick bra...trodde jag. Fick repa upp allt 2 gånger för att jag gjorde fel, 1:a gången glömde jag räkna varven, 2:a gången stickade jag avig fast det skulle vara rät och såg det för sent. Att bara plocka just det som var fel funkar inte för mig då jag inte är så duktig på detta, utan det var bara att börja om från början. Dessutom var jag supertrött igår. Men nu på morgonen har jag fått ihop det och det är ju en början.


Så här ska det se ut, blir ju en hätta också




Inte mycket till material




Likadana knappar som finns på koftan som Grazyna stickade, tycker dom är så fina




Ja, och så koftan som jag lånar hem nu






Så här "långt" har jag  kommit. Och lika mycket har jag repat upp alltså 2 gånger




Med vikningen på så blir det den fina kanterna :)





Alexandra med Savannah i magen taget 5/2 (har frågat om lov att ta bilderna)





Savannah (undrar hur många gånger jag har kollat bilden och även dom andra som jag har fått)





Bilden tagen 16 januari


1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck