Sidor

tisdag 18 augusti 2015

Mini hos veterinären

Som dom flesta uppfödare/kattägare vet så går inte allting på räls alltid. Av och till händer det saker med våra älsklingar. Oftast går allting bra, men ibland kan det bli katastrof. Jag själv är ju lite av en hönsmamma och ska ha koll på dom som jag har hemma. MEN....Hur mycket jag än vill så kan jag inte stirra på dom 24-7 bara för att jag är rädd att det KAN hända dom något. I början när dom fick vara ute i rastgården satt jag med som den stunden dom fick vara ute. Men vad är det för idé att ha rastgård om inte katterna kan gå ut och in som dom vill, eller iallafall få vara ute den tid dom vill...så länge dom själva vill.

Hur som helst. Mini är lite väl våghalsig för sitt bästa ibland och jag vill inte påstå att hon lär sig av sina misstag. Tror absolut inte att hon är någon dum katt.....Men hon är så nyfiken och hon älskar insekter av alla de slag. Trots att hon har fått tassen uppsvullen på grund av humlor 3 gånger och blivit getingstucket i läppen 2 gånger ska hon jaga dessa flygfän iallafall, även om det är liksom på avstånd emellanåt. I Spanien krafsade hon bland stenar och fick en stenflis på den ena trampdynan vilket resulterade i infektion . Behövdes dock inte skäras upp något utan det läkte ut med antibiotika. Fjärilar och flugor....dom kommer aldrig undan. Klättra i nätet är  hon superbra på, både uppåt och neråt. Men så i slutet av förra veckan blev hon antagligen för ivrig över något flygfä. Jag vet inte riktigt vad som hände utan jag gissar på att hon klättrade för att få tag på något som smet och hon var för snabb efter och fastnade med klon i nätet. Detta hände i torsdags då hon linkade lite med tassen. Tänkte att hon bara sträckte lite på sig för hon var liksom som vanligt. Har haft koll på henne hela tiden, tassen var lite svullen men hon gick på det och allt verkade bli bättre. I söndags morse var hon fortfarande svullen men haltade inte. Vilket hon gjorde på söndagskvällen. Att kolla hennes tass var stört omöjligt, när jag väl fick tag på henne fräste hon och jag fick inte röra.

Igår morse var tassen riktigt svullen , nu luktade det om den också så vi åkte till veterinären. Där hon hon lugnande och sövdes då det verkligen inte gick att titta på det utan att hon morrade, fräste och skulle bitas. Den ena klon hade vridit sig. Så det fanns inget annat att göra än att dra ut den. Jag gillar ju inte sprutor och jag gillar inte se att dom skär och drar i mina katter. Men jag stannade kvar och tittade på i "utbildningssyfte" Efter lugnande spruta fick hon en så att hon somnade, sen fick hon penicillin och smärtstillande. Efter en stund fick hon 2 stick i just den trampdynan där den skadade klon var, det var lokalbedövning. Sen så brände hon i klon för att försvaga den...och efter det drog hon ut den. Klo kommer att växa ut igen, det är ungefär som när vi tappar en nagel. Vet dock inte hur lång tid det tar. Nu ska hon gå på penicillin i 10 dagar och smärtstillande i 5-7 dagar, beroende på hur hon mår och om hon verkar ha jätteont. Efter att allting var klart fick hon bandage.

Detta bandaget skulle sitta på i 3-4 dagar, men veterinären gissade på att det skulle vara väck till kvällen. Jag fick välja på uppiggande spruta eller låta henne sova. Jag valde det sista. Lika bra hon får sova så länge det gick så att tassen fick vara i fred. Vet. hade satt dit en remsa med tejp även över hennes päls vilket skulle göra att hon inte slet av sig det lika snabbt. Men se......Mini är INTE dum. Denna katt har bara som kattunge haft någon tass i vattenskålen. Igår kväll hade hon tassen med bandaget i skålen flera gånger. Vilket givetvis resulterade i att det blev blött. Sen tog hon helt enkelt ett tag i toppen och drog väck det....lätt som en plätt. Hon har varit duktig och inte slickat så mycket på det (vet, sa att det inte gjorde så mycket ifall hon gjorde det) Under natten har bara hon fått sova hos oss och nu på morgonen har svullnaden gått ner och hon mår mycket bättre. Dock måste hon ha penicillin i 10 dagar och smärtstillande.

Sen för den som vill ha lite onödig information. Jag själv började bli dålig i söndags kväll med ont i halsen. Har hosta och svårt för att svälja...Tror jag har åkt på halsfluss eller nåt. Blääääää....Hoppas på bättring om ett par dagar.





2 kommentarer:

  1. Detta har hänt här också, med huskatter kontra myggnät=klo borta=infektion=vette besök och div antibiotika.
    Kram och puss på nosen till Mini

    SvaraRadera
  2. Var kattvakt åt Missan, syrran till Nalle, då hon fastnade i en golvlist när de lekte o hela klon rök och det blödde. Kommer ihåg att jag ringde dig .... Vad ska jag göra??? Var hos vet som sa att det såg OK ut o skickade hem oss. Vi hade tur. Det ska nog gå bra med Mini och så krya på dig själv oxo! Kram

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck