Sidor

tisdag 7 juli 2015

Minis bebisar 12 veckor

Idag fyller dom alltså 12 veckor, och dom anses så pass "vuxna" så dom klarar sin mamma.Så idag är det dax, dom första 2 bebisarna flyttar hem till sina nya familjer där dom lär bli älskade och bortskämda. Det är Kiara och Oscar som flyttar. Kiaras matte kom redan igår och har sovit över....Hon har ju en bit att köra. Oscars husse kommer vid 14-tiden. Jag vet att sen i eftermiddag kommer det att kännas väldigt tomt här, fast det "bara" är 2 bebisar som åker. Nu väntar vi in tiden för att åka till veterinären och få den andra vaccinationen, bli chippade och veterinärsbesiktigade.

Denna veckan har varit en katastrof, eller ja, i 4 dagar....Sedan värmen kom. Jag som har varit så glad över deras "braiga" vikter känner mig lite ledsen idag då dom inte alls har ökat så bra, istället så visar det minus i vikten. Bara Leo och Simba har ökat några futtiga gram. Men dom har ätit bra fast dom har spytt. Värre är det med dom andra 3 som har varit dåliga på att äta. Igår så bjöd jag på lite olika maträtter....kokt torsk, kokt kyckling och kokt kött. Tänkte att något av det kunde ju kanske passa. Men noop....ett par tuggor sen var det bra. Det enda som dom kan tänka sig är mjukost och vanlig gräddost...... I och för sig så har jag ju sett dom vara vid torrfodret....och just nu är det ju lite svalare så det kommer säkert att vända. Och dom dricker ju vatten och är aktiva som vanligt, även om deras sovperioder har varit lite längre än dom brukar.
Dagens vikter och veckans skillnad är
Kiara 1497g +5g
Oscar 1422g -63g
Zira 1427g -70g
Simba 1654g +89g
Leo 1623g +76g

Bilderna tog jag nu på morgonen och det är dom sista. I fortsättningen blir det bara Zira....och Leo som stannar lite extra innan hans familj hämtar honom.


Kiara







Oscar







Zira







Simba







Leo




1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck