Sidor

tisdag 10 januari 2017

Matija Knezevic

Matija Knezevic, så hette han, min pappa. Bland vännerna kallades  han Mato. Han föddes den 12 februari 1940 och han dog den 10 januari 1987. Idag är det alltså 30 år sedan. Då för 30 år sedan var denna dagen en lördag och jag fick veta vid 11-tiden att jag skulle ta mig till Smålandsstenar för att pappa var död. Denna dagen var det jättemycket snö, och det var så kallt att bilen inte startade utan vi fick låna en bil av en kompis. Jag har många gånger undrat hur han hade sett ut om han hade fått åldrats, men det är ju sådant som man aldrig får veta. Tyvärr är det flera år sedan som hans röst försvann för mig, jag kommer inte ihåg längre hur han lät, hur han skrattade eller hur han hans doft var. Men när lillebrorsan John skrattar högt och även Linus så har jag ändå en liten förnimmelse om att det var hans skratt också.

Jag tar fram bilderna på honom väldigt ofta. Och jag kan sitta med ett leende när jag tänker tillbaka på vissa saker, för vissa saker kommer jag aldrig att glömma. Han var inte bara min pappa utan han var min vän också. Jag tog fram några bilder innan idag och fotade dom. Orkade inte starta den andra datorn och skanna. Men bilderna är suddiga i verkligheten också. En dag när jag verkligen känner för det (har tänkt så i flera år) ska jag skanna några av bilderna och fixa till dom med mer skärpa och ta bort det gula.



Hans gravsten. Blommorna som är där var dom jag fick på min 50-årsdag och jag delade med mig en till pappa och en till min bror Darko.




Tuff pappa med en pipa i munnen. Året var 1965, det var sommar och strax efter blev jag storasyster till Nenad




Här en bild på mig med min pappa. Bilden ska vara tagen i Italien när vi var på väg till Sverige alltså sommaren 1964

På bilden är pappa 24 år och jag är 3 år.





Lite äldre bild, jag kommer inte ihåg när det togs. 




Detta är en bild på mina pappa med sina 4 barn, Nenad  till vänster i bild, Darko till höger och John framför pappa och mig. På baksidan av bilden står det 840628 så jag antar att det är tidpunkten som det framkallades. Jag kommer ihåg när bilden togs men alltså inte själva tiden. Men 84 stämmer nog säkert och då ska han inte var mer än 44 år på denna bilden. Dock tycker ju jag att han såg äldre ut än vad han var. Bilden är lika suddig i verkligheten tyvärr



1 kommentar:

  1. På någon bild är John lik din pappa och sedan på gruppfotot så är Nenad verkligen lik er pappa.Beror nog lite på ålder på dem alla.
    Kram.
    Pappa rökte också pipa på den tiden han rökte... snyft

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck