Sidor

fredag 24 maj 2019

Morgonmänniska

Jag är ju en morgonmänniska och har varit det i hela mitt liv. Alltid uppe med tuppen, oftast innan denna har vaknat. Och det är inte det att jag inte vill sova, jag vill verkligen göra det. Att ha en sovmorgon till 07-08 vore drömmen. Jag går ofta och lägger mig för att sova under dagen, iallafall försöka. Dom flesta gångerna går det inte fast jag är så trött att ögonen går i kors. Mycket av tröttheten beror ju också på att jag inte kan sova på nätterna. Max 3 timmar på rak, sen måste jag upp för att sträcka på kroppen på grund av värk. Allt mellan 03.30-04.30 är tiden jag är uppe varje morgon/natt och går  inte och lägger mig igen. Och den här värken vill jag lova att jag är trött på. Skulle kunna ge vad som helst för bara 1 smärtfri dag.

Dagarna under veckan har varit kanon. Nu har jag vågat vattna riktigt i växthuset utan rädsla för frost. Och det har minsann gett resultat. Gäller även växterna ute (blommor) I tisdags tog jag mig själv i kragen och rensade i rabatten nedanför köksfönstret. Det tog emot som sjutton. Inte för att jag tycker att det är jobbigt utan för att jag tar bort alla skott som har kommit upp. Blir ju liksom lite väl mycket vilket resulterar i att det som jag vill ska växa stannar upp på grund av att det inte har plats att växa på. Gjorde det inte förra året just på grund av att det tog emot och jag ville ha mycket. Men nu när det är gjort är jag glad, ser kanonfint ut. Och ja, jag har gjort detsamma med alla rabatter så klart. Har även rättat till stenmuren mellan mamma och mig vilket blev mycket bättre än vad jag trodde. Även sprayat på ogräsättika eftersom där är massor av mossa. Var även ute en sväng på eftermiddagen och använde trimmern runt om. Tänkte ta nedanför staketet men orkade inte, för varmt ute och för tungt för min arm eftersom jag under förmiddagen städade.

Igår fortsatte jag med städningen, hade bara vardagsrummet kvar. Och det känns kanonbra att jag är den jag är och går och småstädar lite varje dag. Då går allting mycket lättare när man tar allt, alltså ALLT. Som att damma av tavlor, dra ut soffan, skåpen.....med mera, med mera. Så nu är jag klar med allt. Fast får nog ta en runda med dammsugaren idag ändå eftersom man drar med sig skit överallt.

Just det!!! Hann med en runda till Ullared i onsdags också. För ovanlighetens skull skrev jag ner vad jag skulle ha vilket inte alls var mycket. Men ja, väl där blev det ju mer än tänkt. Jag skulle inte ha något nytt i klädväg. Men när jag passerade ett ställ med klänningar åkte 2 av dom ner i kundvagnen. Likadana klänningar fast i olika färgen. Kunde inte låta bli för jag tycker dom är riktigt fina. Att titta runt sig är inte alls bra, blicken hamnade på en kanonfin behå och trosor. Och eftersom jag har gått ner så pass tyckte jag att jag behövde något som passar nu...och ja, även som en liten belöning. Efter duschen igår tänkte jag ta på mig en kjol men det sket sig för alla är för stora. Funderar på att sy en. Har ju massor av fint tyg här hemma. Men har inte sytt något på evigheter...på grund av värk. Men en kjol tar ju inte så lång tid.

Idag är det alltså fredag. Just nu när jag sitter här (kl.05.22) skiner solen så fint. Fast det är bara 6.3 grader ute. Men blir nog en varm dag. Och idag ska jag bara ta det lugnt, känner att jag behöver det. Mest för att jag inte har något speciellt att göra. Senare i eftermiddag ska jag iväg och bowla, det vill säga, jag ska försöka. Men även om jag bara orkar med 1 serie får jag komma ut och träffa lite folk och tjata lite. Middagen får jag laga till tidigare så det bara är att värma när vi kommer hem. Idag blir det currystekt kycklingfile i mangosås med grönsaksris. Till lunch blir det gratinerad aubergine. Testar många nya recept vilket är skitkul. Dock inte lika roligt att försöka komma på vad man ska äta från dag till dag. Speciellt jobbigt eftersom jag har tillagad mat 2 gånger om dagen. Så jag har börjat med att Benny ska komma med förslag. Givetvis googlar han och kom fram till dagens middag.

Hade tänkt fota klänningarna men orkar inte. Får ta det en annan dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck