Sidor

måndag 6 maj 2019

13 veckor med ViktKlubb

Nu har det alltså gått 13 veckor sedan jag startade med VK och jag har gått ner med 16,2kg. Nådde delmålet 16kg 2½ vecka innan det beräknades. Magomfånget har minskat med 17cm. Jag måste ju bara skriva om det här eftersom jag är så otroligt stolt och mallig över mig själv. Jag har följt intaget slaviskt, nästan till överdrift då jag verkligen försöker få ihop det dagliga intaget av kcal...vilket har blivit 200-300 för lite emellanåt. Men har köpt mig nötter så jag får upp det nu. Och inte en enda godisbit eller glass på alla dessa 13 veckor vilket var min stora lass tidigare. Efterrätter och kakor har jag aldrig brytt mig om. Jag har nu bara 2.6kg kvar till vikten på 75 som jag satte. Enligt VK ska jag nå det om 4 veckor...tidigare tror jag.

Givetvis är det en massa positivt för mig med att ha gått ner. Värken i fötter och knän är mer eller mindre helt borta. Min fibro ger sig inte till känna lika mycket och jag sover mycket bättre. Har ju aldrig varit mycket för motion som promenader och allt det andra och håller inte på med det nu heller. Försökte mig på snabba promenader under 1 vecka men jisses så tråkigt. Så jag slutade med det. Det som är negativt är att jag fryser, men å andra sidan slipper jag svettas så fort jag rör på mig lite extra.

Dom flesta i min omgivning tror att jag går och är  hungrig hela dagarna. Men det är jag faktiskt inte, inte ens under fastedagarna. Vet inte om det har att göra med hur jag tänker. Givetvis kommer det lite hungerkänslor framåt kvällarna just på fastedagarna. Och en av veckorna, när det nu var, orkade jag inte utan åt lite yoggi och musli. Men det var det inte värt eftersom jag hade sådan ångest efteråt.

Det är så otroligt roligt att få alla dessa komplimanger om hur "bra" jag ser ut nu och att jag ser yngre ut, till och med från min lillebror som inte är den som ger sådana. Och att gå förbi en brorson utan att denna känner igen mig!!!!! Just på grund av viktminskningen :) Eller ja, inte bara på grund av den. Det har ju blivit så otroligt mycket roligare att sminka sig och fixa till sig och alla dessa nya kläder som man köper sig som belöning...allting gör sitt.

Denna gången jag är med i VK har jag lite mer koll på mitt program. När man har nått målvikten som man har satt kan man starta om och ha ett så kallat hålla-nollan program. Såg inte det förra gången och kommer denna gången att köra på det. Ni anar inte hur lätt det är att köpa lite godis och glass....och vara tillbaka igen med att få i sig det mer eller mindre varje dag. Denna gången ska jag INTE göra det. För detta är banne mig sista gången som jag bantar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck