Sidor

lördag 18 maj 2019

Energi

Dagarna går så otroligt fort. Och jag har mer energi nu är vad jag har haft på flera år. Vilket är en underbar känsla. Har säkert att göra med att jag har gått ner i vikt. Men jag körde ju detta för 2 år sedan också och jag kan inte komma ihåg ifall energin var lika på topp då också. Beror nog också på att jag har blivit så otroligt glömsk dom sista månaderna. Varför vet jag inte. Visst, man kan bli glömsk när man blir äldre...men jag har ju liksom fortfarande 2 år kvar till 60.

Hur som helst, energin sprudlar. Och veckan som har varit har det dessutom varit kanonväder ute. Så jag har varit ute i  trädgården varje dag och grejat med både det ena och det andra. Bland annat har jag grävt upp mina rabatter och gjort om i dom. Lite mer struktur nu. Tidigare har jag bara planterat ner i jorden och inte haft en tanke på höga/låga växter. Förutom att jag har planterat om dom som var där redan så har det tillkommit en hel del nytt, bland annat lavendel. Önskar att jag kunde låta bli att handla så mycket växter men har svårt att låta bli. En stor last för mig. Igår när jag var i Ullared en snabbis, bara för att köpa cigg och snus åkte jag förbi en loppislada. Såg att där var massor av växter. Så på väg hem igen tog jag en sväng in när. Fick med mig flera småplantor, tomater, gurka, rädisor och en del annat smått och gott.Kostade ju ju bara 5:- plantan. Och så fick det bli rabarber (50:-) och 2 hallonbuskar (50:-/st) Dom sistnämnda ska ju ner i backen lite djupare och det klarar jag inte av att gräva på grund av värken så Benny får hjälpa mig.

Bantningen går fortfarande bra. Dock var loggningen i måndags densamma som veckan innan, vare sig mer eller mindre. Och får väl vara glad över att det inte var mer eftersom jag fuskade på lördagen genom att dricka 4 cider. Jag var så sugen. Och det är ju konstigt eftersom jag inte nyttjar alkohol annars. Men nu blev det så, man måste leva också. På viktklubb finns även något som heter mötesplatsen. Brukar vara där inne lite varje dag och kika på vad dom skriver. Och jag kan inte...på fullaste allvar...förstå varför man lägger ut pengar för att logga mat och försöka gå ner i vikt. Det finns ytterst få personen som klarar att hålla sig inom sina kcal. Dom flesta faller för frestelsen att äta både godis och glass. Och många tar för stora portioner för att dom inte blir mätta. Men det är ju det som allting går ut på. Att äta mindre kcal, det är då man går ner. Jag blir bara deppig av att läsa vad dom skriver. Och känner mig samtidigt superstolt över att jag själv fixar det. Själv känner jag inte det mista hunger, inte ens dom dagarna det är fastedag, 2 dagar i veckan. Imorse skulle vi lyxa till det med lite mer till frukost, frallor och en massa ant gott. Det som serverades var

(315kcal)
37 g Varmrökt Makrillfilé Peppar
31 g Potatisbräck (fralla)
59 g Kokt ägg
3 dl Mandeldryck

Även det som står här under ingick. Men alltså, det fanns inte en minsta möjlighet att få i mig allt det, jag var proppmätt. Hade det varit innan jag började banta hade allt det hamnat i magen lätt. Så det blir en god frukost imorgon också.
(344kcal)
50 g Varmrökt Makrillfilé Peppar
39 g Rågrussinbräck (fralla)
20 g LEVERPASTEJ GROVHACKAD
33 g Extrarökt skinka Tunna Skivor
22 g Gurka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck