Sidor

torsdag 30 maj 2019

Hjärnhinneinflammation

Förvirrad är bara förnamnet. Dom som har kontakt med mig mera privat vet att jag har varit rätt så dålig den sista tiden. Och det började redan i samband med min operation av vänster axel. Så jag har typ trott att allt det som jag har känt kommer i samband med just denna operationen. Har sökt läkare för det under flera omgångar. Har ju blivit testad och röntgad, men allting har typ visat sig vara normalt. Förutom att min yrsel inte har gett med sig. Yrseln har varit flera gånger under dagen i cirka 1 minut. Inte så lång tid med tillräckligt för att bli helt tagen av den.

Under 2 omgångar har jag varit "bra" Ingen yrsel på 2 veckor något av gångerna. Senaste period som var bra för mig var för cirka 2 veckor sedan. Och så började det igen. Denna gången mycket värre än tidigare. Jag har varit totalt utslagen den sista veckan där jag har varit illamående med yrsel hela dagarna. Har varit väldigt ljuskänslig. Och jag har varit väldigt förvirrad...på flera olika sätt. Den sista veckan när jag har pratat med någon har jag rätt som det är börjat prata kroatiska. Jag kan prata om något för att i nästa sekund inte ha en susning om vad jag precis har pratat om. Och det har varit allmänt jobbigt på flera olika plan. Igår tog det priset. Ni som känner mig vet att jag har väldigt svårt för att sitta och inte göra något. Men så var det igår.

Var iväg med mamma till läkaren. Frågade i samma veva om man kunde klämma in en tid till mig. Men det fanns inte utan jag fick en tid tills imorgon fredag. När jag satt där med mamma hos läkaren, som för övrigt är min läkare, satt jag i stort sett med huvudet i händerna hela tiden. Mådde så otroligt dåligt så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Så när mamma var klar tog han hand om mig iallafall. Har ju varit hos honom så många gånger så han såg ju att det var illa. Eftersom jag har varit hos honom flertal gånger så tyckte han väl att han känner mig lite iallafall.

Efter att jag beskrev hur jag mådde och kände kom han fram till att jag har hjärnhinneinflammation. Detta på grund av att att han trodde att jag blivit fästingbiten. Vilket jag inte kunde neka till för man vet ju aldrig. Mitt kliande märke på ryggen där jag fått en massa salvor till och dessutom medicin har ju inte hjälpt ett skit. Och det har hållit sig på just ett ställe. Vet att mamma typ tog bort en svart finne och det kan mycket väl ha varit en fästning utan att hon har koll på det. Men nu var läkaren helt säker på att det var orsaken, speciellt med tanke på vilka syntom jag visade. Och han var helt hundra på det här med hjärnhinneinflammation. Så jag fick en massa medicin som jag skulle ta. Kortisontabletter och så tabletter mot yrsel. (varför fick jag inte dessa mot min yrsel tidigare)
Väl hemma igen tog jag tabletterna och så gick jag och la mig. Sov sammanlagt i nästan 5 timmar med uppvaknande för att jag var hungrig mellan där. När jag vaknade 2:dra gången kände jag mig betydligt bättre och efter det har jag inte varit yr och mått så dåligt. Så otroligt skönt!!!

Natten som var blev det inte så mycket till sömn. Men det beror väl på att jag sov så mycket under gårdagen. Har fortfarande inte haft någon yrsel eller illamående och inga stickningar i kroppen heller. Känner mig just nu kanon och hoppas så klart på att det får vara så. Och givetvis hoppas jag på att min förvirring försvinner och att minnet kommer tillbaka.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck