Sidor

måndag 20 maj 2019

15 veckor idag!!

Jag vet och jag förstår att ni som är här inne och läser vad jag skriver inte är ett skit intresserade över hur mycket jag väger. Men jag skriver det mest för mig själv så att jag kommer ihåg. Mycket i min blogg har hjälpt mig med diverse tänk och saker. Tack vare att jag skriver ner det. Och då lämnar jag i vanlig ordning inte alls ut det som är privat, det finns absolut ingen anledning att lämna ut mig själv så. Ni som känner mig vet att jag är ärlig och hur jag är privat, det får räcka.

Känner mig nästan fjäderlätt. Men bara nästan. Under veckan som varit har jag gått ner 1,2 kg vilket jag är supernöjd med. Särskilt  med tanke på att det var +- noll förra måndagen. Jag har sammanlagt fram till idag gått ner 17,5 kg på 15 veckor. Extra glad blev jag över måttet på magen som nu är under 100 cm, nämligen 99 :) Jag har fortfarande mycket mage, inte bara något som jag tycker själv, det syns. Men att få bort något av det som jag vill få bort innebär att jag behöver/måste träna magmusklerna. Och njaaaa, det kommer nog inte att hända, hatar ju som sagt träning av alla de slag. Önskar att det inte vore så, men nu är det ju som det är. Min målvikt som jag satte denna gången är 75 kg och jag har inte mycket kvar, bara 1,4 kg. Vilket jag räknar med att kunna uppnå iallafall om 2 veckor.

Allting ute växer i rasande fart. Tycker att det fortfarande är kallt för att vara maj, minus några nätter och även på morgonen. Men dagarna har varit helt fantastiska. Trots minus har bara 2 gurkplantor lyckats dö. Vindruvsrankan har fått några bruna blad men ändå ok. Hur det blir med körsbär/äpple/päronträd återstår att se. Blommorna som var frös ju bort över en natt i förra veckan när vi lyckades ha -7 ute. Och plommonträdet har ju inte blommat än.  Jag googlar och har  mig för att få lite koll på hur allt ska skötas, speciellt vindruvorna. Så ska ut en  sväng idag och beskära, framför allt ta bort dom torra grenarna som jag ser inte kommer att bli något på. Var så förra året också men känner ångest när jag måste sätta saxen i. Men det stod att om man beskärde 2 blad ovanför själva vindruveklasen så blir vindruvorna större och dom blir sötare. Det hade inte gjort något, förra året var dom väldigt små och lite sura i smaken. Jag är inget proffs på plantering men satan vad kul det är. Har ju även jordgubbar i växthuset vilket har resulterat i att vi har fått plocka och njuta av nyplockade nu i 3-4 dagar. Och det finns massor kvar.

Det var ett tag sedan som jag fotade och la upp här. Men idag kommer det lite bilder.



Ja, här bor då jag som ni vet



Allting växer i en rasande fart nu. Rabatter på framsidan




Mina små rabatter som jag byggde blir finare och finare med växterna för varje år som går




Utmed rastgården på kortsidan




Mitt växthus som jag är helt galen i






Vindruvorna tar sig







Här finns lite av varje





Jordgubbar i massor och då har vi redan plockat av dom flera gånger



2 sorters potatis som har tagit sig




Utanför rastgården. Kan inte med att ta ner den. Känns skönt att ha den där och slippa andra katter som kanske kissar i rabatterna





Inne i rastgården växer det för fullt också




Blir många vinbär iår





Älskar mina planteringar. Som jag för övrigt får ha ifred för katter då jag inte har några




Har länge önskat mig gamla mjölkkannor. För cirka 1 månad sedan kom Benny hem med 2



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck