Sidor

torsdag 18 oktober 2018

Svar MR

Jag gillar att man kan ha tillgång till sin journal på 1177.se. Vad jag inte gillar är att jag som privatperson inte har en susning om vad det står. Svaret på min MR kom redan i måndags. Först igår fick jag tag på läkaren, nu en ny som jag ska gå till då den "gamla" jobbar halvtid som chef och alla patienter i Skeppshult får en annan läkare. Bara det fick min stressnivå att öka. Att behöva ta allt från början. Men denna läkaren hade minsann läst på lite i förväg. Och han blev sur för att jag inte hade fått ett svar hem med förklaring och en tid till ortopeden. Hur som helst så skickade han iväg en remiss till ortopeden igår och skrev att det är akut. Då mina problem med axel behövs åtgärdas inom 3 månader. Hmmm. Nu har det gått över 3 månader. Och det enda som kommer att hjälpa mig är en operation.

Tidigare då jag hade fått svaret från vanlig röntgen skrev jag ju att jag hade en muskelskada. Men det är inte bara det. Den stora muskelsenan har gått av helt och dom andra är skadade. Mina värktabletter har ju inte hjälp och han sa igår att det kanske inte var så konstigt. Jag kan känna mig lite bättre men kommer inte att bli av med värken förrän det har åtgärdats med en operation. Ju äldre jag har blivit ju mer har jag blivit rädd för både det ena och det andra. Och en operation är inte något som jag längtar efter. Visserligen är det en titthålsoperation och jag kommer att göra den. Men alltså inget som jag vill göra, gillar inte att bli sövd. Men jag hoppas nu ändå på att det kommer att hända något väldigt snart.

Jag längtar så in i norden på att få göra saker som jag verkligen inte kan nu. Som att sy. Har inte suttit vid symaskinen sedan slutet av maj då fibron satte sig i knäna.Och därefter tog ju axeln med smärta över. Det mesta klarar jag faktiskt med höger arm. Men att bädda med bara höger är knepigt. Fast jag börjar få koll på det också. Man lär sig för varje dag vilka saker jag kan göra och inte, vilka rörelser som jag vågar ge mig in på med vänster. Tur i oturen är iallafall att jag är högerhänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck