Sidor

tisdag 9 oktober 2018

Magnetröntgen

Jaha, då sitter jag här!! Klockan är bara 03.30 och jag har varit uppe sedan 1 timme tillbaka. Jag har sådan värk i axeln så jag vet inte vart  jag ska ta vägen. Förutom axeln så går det heller inte att ligga i sängen på grund av värken i höfterna.  Allting blev bara tusen gånger värre igår.

Anledningen är att jag var på magnetröntgen av axeln igår. Jag kan verkligen förstå alla dom som har ont av trånga utrymmen. Det var ju knappt att man kom in i det där röret. Men jag har inte ont av det, stör mig inte det minsta. Redan när jag fick lägga mig ner med vänster arm helt rak mot kroppen och ner på britsen kände jag en brännande smärta. Men det var bara 30 sekunder så jag tänkte att det klarar jag, bara att bita ihop. Men se, det var typ bara inställningen. Nästa gång var på 3½ minut. Som var evighetslånga!! Kanske efter en 1½ kände  jag sådan smärta att jag började hyperventilera. Men jag bet ihop och tänkte att det är snart slut. Det tog inte lång tid innan tårarna kom. Mer och mer. Till slut gjorde det så ont så jag grät och började få panik på grund av värken. Jag behövde komma ut därifrån, jag klarade inte mer. Tryckte på alarmet som jag hade fått och som jag skulle trycka på om det blev för jobbigt.

Men kameran fortsatte att låta i kanske ytterligare 20 sekunder, långa sekunder innan det slutade och sköterskan frågade vad det var. Nu var jag i upplösningstillstånd, jag grät och hulkade mig. Jag var tvungen att komma ut och få röra på armen från den ställningen som det var i. Hon ville att jag skulle försöka ligga iallafall för minst en till omgång med 3½ minut och då fick jag panik
-Snälla, snälla,snälla!!! Få ut mig härifrån, det går inte!
Och då fick jag komma ut. Hade så ont så jag klarade inte ens att sätta mig upp själv utan hon fick dra upp mig. Fick vila och röra lite på armen i 5 minuter. Bilden som dom fick var kanonbra sa hon och om det nu var så att jag verkligen inte orkade mer så skulle hon inte tvinga mig. Men hon sa att fler bilder ger en större bild på vad det kan vara. Så jag sa att jag skulle försöka igen.

Denna gången fick jag 2 triangelformade kuddar på min högra sida för att jag skulle ligga lite bättre och eventuellt inte ha lika ont. Och det kändes betydligt bättre att ligga lite på sidan. Men jag klarade bara ytterligare 2 omgångar, sen gick det inte mer. Hon ville mer men var ändå nöjd med det som blev då även dessa bilderna blev bra. Så jag tackade för mig och gick därifrån gråtandes. Smärtan ville inte släppa. När jag satte mig i bilen för att köra hem kände jag att jag hade behövt någon annan som körde, bilbältet skavde vid minsta beröring. Så jag fick hålla vänsterarmen mellan bältet och kroppen. I det läget kan jag lova att jag verkligen var glad att jag körde en automat så att jag slapp växla.

Smärtan försvann inte utan blev ju bara värre. Hela armen domnade bort och själva handen svullnade upp. Så jag satt resten av dagen i soffan och kollade på tv. Svårt att somna igår kväll och har då inte sovit mer än 3 timmar. Jag har smörjt in mig, men det är ju inte ok ändå. Har nu inget annat val än att ta Pronaxen igen. Men vill inte ta den förrän senare, vid 7-tiden blir nog bra. För jag måste äta i samband med att jag tar den och just nu får jag inte i mig något ätbart, bara kaffe. Och nu är det bara för mig att vänta in svaret från bilderna. Hoppas att dom får tid till att kolla under denna veckan, vilket sköterskan trodde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck