Sidor

måndag 12 december 2016

Underbara älskade Zira

Hon är min kärlek, min sötaste och finaste Zira. Tänk vad mycket hon tillför mitt liv. Jag har ju skrivit det så många gånger tidigare om hur härlig hon är och jag kommer att skriva det många gånger till.

Idag är det 18 dagar sedan som jag klädde granen. Och vet ni vad? Den står fortfarande kvar. Visst har hon varit framme och nosat, till och med jabbat med någon kula. Men hon gör det av en anledning och det är när jag sätter/lägger mig i soffan. Antingen kollar jag tv:n eller spelar på paddan. DÅ, och bara då är hon vid granen. För hon tycker att det vore bättre om jag ägnade mig åt henne, med en vippa eller laserpekaren. Går jag upp för att säga till henne så tar hon ett hopp 1 meter ifrån granen och så lägger hon sig ner, beredd på världens bus. Det är något som är svårt att förklara, man måste se det.

Hon är fortfarande "mammas bebis" Varje kväll kommer hon upp i sängen för att få sitt kvällsgos. Därefter går hon och lägger sig under sängen i sin bädd som är placerad under mitt huvud och där hör jag henne fortsätta spinna. Det finns en bädd under andra sidan sängen också. Och dom gångerna jag lägger mig där, då ligger hon under den sängen. Något som jag är otroligt tacksam över är att Zira sover hela natten, inte ett enda jam eller pip. Och hon går och lägger sig när jag går och lägger mig. Men hon ligger alltid och sover ett par timmar längre än vad jag gör. Tycker väl jag är galen som går upp mellan 3-5 varje morgon. MEN, dom sista 3 nätterna har hon börjat låta lite. Givetvis är jag osäker men jag tror (och hoppas) att det är löp på gång. Det är ju snart 3 veckor sedan som hon fick sista pillret. Och hon har börjat åla sig lite mer än vad hon brukar, även tvätta sig lite mer. Så kanske......


Hon är en förstaklass jägare. Sedan ungarna har flyttat hon hon tagit in 5 (fem) möss från kattgården. Tur jag inte är rädd för möss som många andra är, men jag tar gärna inte i dom med bara händerna, inte för att jag är rädd men jag tycker det är äckligt då man inte vet om dom har någon ohyra. Mössen brukar ju inte säga så mycket, är väl mest paralyserade när Zira tar  in dom för att leka. För hon dödar dom aldrig.  Och så tar hon in stora feta maskar. När hon tar in dom vet jag redan i förväg, för hon brukar jama och prata med mig redan innan hon kommer in genom luckan. Hon vill stolt visa upp sitt byta, som jag så klart genast tar ifrån henne. Inte heller maskar tar ja direkt i handen för DOM är riktigt riktigt äckliga. Yeack, jag ryser bara vid tanken.  Men när hon tar in sina möss så säger hon inget, hon vill väl ha dom för sig själv. Dock avslöjar hon sig när hon sitter och lurpassar på dom, speciellt i köket där hon släpper dom och dom springer in under spisen. Jag bryr mig inte att ta ut dom därifrån, dom kommer ut själva efter ett par timmar och då tar Zira dom.

Men en kväll för cirka 10 dagar sedan låg jag och kollade tv:n. Zira springer ju ut och in genom luckan när lusten faller på, ibland är det riktiga race igenom. Denna kvällen gjorde hon det och hade dessutom dragit fram massor av sina leksaker. Där finns också en liten mus som piper som en mus när hon leker med den och kastar den i luften. Det gjorde hon denna kvällen också.Och musen den pep som den brukar. Men vet ni, den brukar INTE springa iväg av sig själv. Det gjorde denna musen. Alltså hon hade fått tag på en som kom loss i vardagsrummet och nu lekte hon med den. Det var på vippen att den smet in i sovrummet. Men den tryckte i ett hörn på cirka 10 cm mellan bokhyllan och väggen. Den stod på sina baktassar och pep hjärtskärande. Blev förvånad för det var första gången jag hörde en mus pipa . Gick och hämtade papper och så tog jag upp den och ut med den till skogsbrynet, där jag även har släppt dom andra som Zira har kommit in med.


Jag tycker att hon fortfarande är smal och tanig. Men jag är nog hemmablind. Vägde henne i lördags och då visade vågen 4211g, hon väger alltså 340g mer än när hon gick i  löp förra gången. Vilket trots allt är väldigt bra. Men några gram mer skulle jag önska på henne. Tycker hon äter dåligt. Tog även lite bilder på henne i lördags. Att ta bilder på henne under denna årstiden är katastrof. Bilderna blir inte alls bra. Men jag lägger ut dom iallafall.










Trots en massa kulor och annat roligt får alltså granen stå ifred


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck