Sidor

lördag 10 december 2016

R.E.S.P.E.K.T

All respekt åt er som gör egna korvar. Roligt var det, det kommer jag inte ifrån. Men inte så lätt som alla säger. Det blev en hel del skratt kan jag lova. För det hade med all säkerhet gått lättare om jag hade satt i ALLA delar som ska vara där när man gör korv. Alltså.....Idag är det biffar till middag, brukar ju alltid göra "smeten" några timmar tidigare så att det får dra sig, tycker det blir godare då. Och när jag ändå gjorde biffar, varför inte testa att göra egen korv. Att det blev smet från biffarna spelar mig ingen roll, jag ville ju mest testa. Mina testkorvar blev både stora och tjocka. Tyckte det gick åt väldigt mycket köttfärs. Just nu är dom inne i ugnen. Påbörjade steka dom men insåg att det skulle bli kolbitar innan dom var genomstekta så dom fick alltså förflyttas till ugnen. När jag höll på att göra dom så fick jag knappt fram färsen, det var jättetrögt. Men jag missade att sätt in mataren. Visserligen kunde jag göra om allt men det orkade jag inte. Så det blir som det blir. Jag kommer att testa en gång till, med allt som hör till men det lär inte bli inom det snaraste. Så njaaaa, jag kan inte uttala mig om ifall dom blev goda, inte än. Och med så mycket köttfärs som gick åt för dessa uslingarna är det mycket billigare att köpa färdig. Men har man inget att göra så fixar man det.....då sliter man med egen korv 😅

Något annat som jag gjorde i förmiddags var att baka frukostfrallor. Det har jag faktiskt aldrig gjort tidigare. Men det har mest berott på att det tar så lång tid. Inte i ugnen men med jäsningen. Och dom är ju inte så dyra i affären och ja, det går snabbt och lätt att plocka till sig så många som man behöver. Det tråkiga med att jag gjorde dessa är att jag bara MÅSTE göra dom igen. Så attans goda. Och mättande. Receptet hittade jag HÄR.



Igår när jag var barnvakt gjorde vi chokladbollar. Vi gjorde en massa andra saker också men jag hade inte med mig kameran överallt. 





Dom små bitarna Nemo skulle göra bollar av åkte direkt ner i magen





Superduktig kille. Elwin har tungan rätt i mun och är koncentrerad 





Vi lekte lite kurragömma också. 






Frallorna är färdigjästa 


På med lite vallmofrön





Och 13 minuter senare var dom klara





Jaaaaa,, och så var det ju korven. Julkorv, höstkorv, sommarkorv...inte vet jag!!! Men korv är det. 





Fortfarande i ugnen och snart klara. Nu ser dom ju nästan goda ut. Och dom har blivit betydligt mindre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck