Sidor

måndag 14 september 2015

Zira 5 månader

WoopWoop...Tjoff så har alltså 5 månader bara swissat förbi. Inte en susning om vart dom har tagit vägen. Och då jag verkligen har haft fullt upp hela tiden så känns det som att tiden har gått ännu fortare. Sedan 1 månad tillbaka har Zira alltså redan varit på utställning 2 helger (4 dagar) och till helgen, på lördag bara..... är det dags att åka till Västra Frölunda för en ny utställning där hon har sällskap av mormor Lillan. Båda ska ha domaren Petra Šnajdrová. Och jag har planer på att ta med mig en liten present till domaren Eric Reijers som tack för gästfriheten i Spanien när jag träffade honom, något som jag aldrig kommer att glömma.

Zira då. Vilken underbar unge hon är. Hon förgyller verkligen mina dagar. Visst, det gör dom andra tjejerna också.....men det är något alldeles speciellt med Zira, jag kan inte sätta fingret på vad det är. Kanske för att hon på riktigt är en knäkatt. Hon visar att hon även tycker om mig (och Benny) och dessemellan alla som kommer på besök. Tokälskar att hon är så social och trygg. Går och spinner hela dagarna. Enda gången det är tyst på spinnandet är när hon sover. Hon pratar fortfarande efter sina vippor som hon älskar över allt annat....och hon pratar när det vankas något extra gott. Vilket händer många gånger om dagen. Får passa på att ge henne mat nu medan hon fortfarande vill äta allt.  Det enda "problemet" är att hon ska hoppa upp på diskbänken och spisen vilket jag inte gillar och som jag håller på att avvänja henne med.

Tidigare förra veckan gjorde jag sallad och som vanligt kom hon upp. Då lade jag en skiva rå lök som var stark på bänken....den gillade hon inte så hon hoppade ner. Denna skivan lök fick vara kvar vilket resulterade i att den torkade och alltså inte hade så stark och frän lukt. Sen rätt som det var så var löken borta. Trodde, hoppades att Benny hade kastat det i sophinken. Men icke. Dagen efter fick jag bekräftat att Zira hade ätit upp den...Hon var dålig i magen, spydde och hade diarré. Lök är ju inte alls bra för katter. Nu så sprayar jag "Get Off) på bänken och det håller henne borta lite....men den lukten försvinner ju tycker jag ganska så omgående. så jag ska köpa sådan där luft på burk som kommer igång automatisk när något är framför. Inget farligt, bara luft alltså. Kanske kan det få henne till att sluta hoppa upp. För jag är ju rädd att hon ska få i sig något olämpligt som jag glömmer på diskbänken, eller ännu värre, bränna sig. Visserligen har jag grytor med vatten i på plattorna efter matlagning....och då är hon där och dricker vatten. (när det har svalnat)

Hennes vikt är jag mer än nöjd med. Hela kullen var ju stora och med kanonvikter. Jag tyckte ju mormor Lillan hade bra vikt för att sedan bli glad över att Minis vikt var ännu bättre. Båda är ju stora honor, speciellt med tanke på att dom är silver (smoke) Idag väger Zira 2952g och har under månaden gått upp med 572g
gammelmormor Jamie vägde vid 5 månader 2213g
mormor Lillan vägde 2426g
och mamma Mini vägde 2694g
Bilder på dessa 3 damer längre ner. Tycker det är kul att se på och även visa att det går framåt med min uppfödning vad gäller typen. Lite skryt, jag vet. Men ibland får även jag skryta lite :)




















Tillsammans med mamma Mini spanar dom på första höstlöven som flyger omkring uppe på nättaket











Tawalli's Jamie Lee Curtis BRI ds 12 "Jamie" (rödsilver shell) 5 månader



Jamie när hon var 3 år





Tawalli's Vanessa Williams BRI hs "Lillan" (chokladsköldpadd smoke) 5 månader




Lillan igår






Tawalli's Dionne Warwick BRI hs "Mini" (chokladsköldpadd smoke) 5 månader





Mini igår







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck