Sidor

onsdag 9 september 2015

Renovering ny lägenhet

Nejnejnej! Jag lovar, vi ska inte flytta igen. Absolut inte nu när vi äntligen börjar få ordning i vår lägenhet, även om det finns lite kvar att göra. Jag hjälper Josefin och Marcus.

Josefin är min bror Nenads dotter och Marcus är då hennes fästman. Dom bor i Stockholm men ska flytta till Smålandsstenar om knappt 2 veckor. Eftersom dom har köpt en bostadsrätt och det finns en del att renovera blev jag tillfrågad om jag ville hjälpa till lite. Och ja....Som ni vet gillar jag ju att fixa och ha mig. Så allting började i torsdags förra veckan när dom kom ner då dom skulle vara här över helgen. Brorsan Nenad fyllde 50 år och det skulle firas. I torsdags var jag alltså med dom och shoppade lite av allt som behövdes för att få ordning. Dock orkade jag inte själv hjälpa till med förarbetet för jag vet hur jobbigt det är och då hade jag inte orkat med tapetseringen. Istället visade jag dom hur man gör (hjälpte till lite iallafall med det också) Dessutom tycker jag, iallafall när det gäller mig själv....att det känns bra och roligt att kunna säga att man har gjort saker själv. Man känner sig väldigt nöjd. Och det tror jag dom också kände sig när dom åkte tillbaka till Stockholm i söndags. Dax för mig att ta över vilket jag började med i måndags. Dom var duktiga och hann med det dom skulle göra, även med lite hjälp av Josses vän Ines. När allting är klart, även golvet klart ska brorsan Nenads fru Madde ta över och städa så att allting är klart när dom flyttar hit.

Först började jag med vardagsrummet. Där hade dom slipat ner alla skarvar och spacklat igen hålen. 3 av väggarna har dom målat vita. Den 4:de väggen skulle bli en fondvägg som jag då skulle tapetsera.
Så här såg det ut innan allt sattes igång




Förarbetet klart, städningen kvar





Färdigmålat



"Min" vägg till vänster





Och mitt arbete påbörjat



Och klart. Golvet ligger och väntar på att bli lagt av en vän till dom






Sen var det dax för köket. Underdelen här hann jag inte fota för Marcus var så snabb med att ta bort det, men det var en panel.





Ines slipar i hallen



Skillnaden är stor





Och så blev jag klar. Även här kommer nytt golv att läggas







Hallen är väl den som är jobbigast för mig med en massa dörrar och valv i vägen. 
Nedanför håller Josse på att ta bort överflödig tapet och slipar. Även här ska det bli nytt golv.




Marcus spacklar igen ett stort hål då förra ägaren hade hund och hade sönder väggen




Mitt jobb påbörjat......det tog tid




Men ja, jag är nöjd











Sovrummet som det såg ut innan och nedanför efter att dom slipat spacklat och målat. Skönt iallafall att golvet inte behöver bytas här.








Och så var jag klar med min sista vägg, en fondvägg i sovrummet. En tapet som jag gillade riktigt bra, gjorde verkligen att just den syntes. Började genast fundera om den fanns i "min" färg :)





Marcus tar igen sig....och Josse målar alla listerna





Min underbara brorsdotter Josefin och hennes Marcus som äger lägenheten.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck