Sidor

lördag 14 december 2019

Medicinering

Jag har aldrig varit mycket för det här med medicin, speciellt inte i tablettform. Bara jag ser dom känns det som att jag ska spy. Jag har under flera år ätit Progynom som hjälper mig mot mina klimakteriebesvär och av och till har jag ju fått ta värktabletter. Sedan jag fick veta att jag har cancer har intaget av medicin ökat drastiskt. Varje morgon tar jag 22 tabletter. Flera av dom är med kortison som gör att trycket på tumörerna i huvudet på mig minskar. Just sorten som gör att trycket minskar  skulle jag jättegärna vilja sluta med men får inte på grund av att dom ingår i min behandling. Problemet för mig, och för andra, är att man har svårt för att sova. Även om jag är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen kan jag inte somna. Att bara ligga och vila med slutna ögon blir man ju inte speciellt pigg av. Jag som tidigare mer eller mindre alltid tog mig en tupplur efter middagen kan inte ens få för mig att lägga mig i min säng en stund. Blir rastlös som fan, tankarna maler och det är bara att ge upp. Tyvärr är det ju så på kvällen också.
Jag har alltid lagt mig tidigt  men nu går det bara inte hur gärna jag än vill. När jag väl går och lägger mig så kan jag somna till len stund på kanske 20 minuter. Trots sömntabletterna som jag tar varje kväll, även en mot oro. Så på kvällarna blir det 2 Propavan och 10 Theralen och 1 oro, alltså ytterligare 13 tabletter. Glöm den inte att jag är ordinerad tabletter var 4:de timme mot illamående och värk, 3 varje gång.

Om jag nu mot alla odds skulle överleva den här jävla skitcancern så blir det väl alla tabletter som blir mitt fall. Men jag måste ta dom. I tisdags var jag så dålig så jag nästan ville åka till akuten. Grymma smärtor i magen och illamående från en annan värld. Vilket resulterade i att jag att jag spydde rätt ut, utan minsta förvaring. 2 gånger till och med. Och bara vätska. Överallt i mitt kök. Första gången på spisen och köksgolvet. Andra gången bara köksgolvet. Det bara kom alltså utan förvarning. Just den händelsen fick mig att äntligen öppna upp min mapp om min behandlingsplan. Jag har kikat i den snabbt men onte orkat ta till mig att  sätta mig ner och läsa igenom det. Men nu var jag tvungen eftersom jag visste att det stod något om just detta illamående. Så efter att jag läst det var det bara att plocka fram medicinen för just det...som jag inte ens öppnat innan. Och efter det har det varit kanon. Idag är det 3:dje dagen som jag faktiskt mår riktigt bra. I onsdags mådde jag lika bra som innan jag fick veta att jag har cancer.

Imorgon är det 2 veckor sedan min bonusdotter Michaela med familj flyttade till Reftele från Uddevalla. Jag har varit hos dom av och till när jag orkat och hjälpt till lite med det som jag är bra på. Städning. Michaela är glad och tacksam för min hjälp och visar det tydligt. Jag för min del är bara glad att jag får lite att göra och få  dagarna till att gå. Och att slippa alla tankar som jag har när jag är sysslolös. Dom har fått massor av oss som jag har haft stående på samma ställe i till och med upp till 3 år. Dom har liksom en hel del att fylla ut nu när dom har 3 våningar. Och jag är bara glad att det kommer till användning. Att använda det här hemma blir liksom inte av eftersom jag tröttnar. Jag är ju skogstokig i belysning, gärna batteridrivna för då kan man placera dom var man vill. Kan lova att det är mycket batterier som går åt här. För det är inte så att jag går och släcker varje kväll. Noop, det får brinna tills batterierna tar slut. Googlade lite igår om det hade kommit ut något nytt och hittade slingor som jag typ blev kär i. Kommer att köpa sådana, behöver bara få in lite extrapengar. Bild längre ner i inlägget.

Jag brukar se framemot julen. Kan inte riktigt komma i julstämning iår. Vet ju att jag går på behandling just dom dagarna. 23:dje ska jag till Jönköping för nya blodprover och start på ny behandlingsperiod, får sitta där i 2 timmar med dropp. Och eftersom det är jul har dom stängt så julafton och juldagen får jag med mig medicin som jag ska ta. Och som enligt dom har samma verkan som droppet jag får. Förhoppningsvis mår jag bra men jag vet eftersom dom har sagt att varje behandling blir värre för  mig. Det skulle ta 2-3 veckor innan jag märker att min hår trillar av. Ska till frisören på måndag och få ihop till en peruk. Kommer väl att ta lite längre tid att få den just för att det är storhelg. Men det är ok, det blir vad det blir. Och jag är tacksam att jag slipper betala för det själv. Vården betalar upp till  5000:- Kostnaderna för eventuell turban och sådant ställ som man har till peruk får jag stå för själv.

Eftersom Michaela har fått en del saker så blev jag äntligen en av med den lilla byrån som jag hade i köket. Har aldrig riktigt gillat en. Och har haft för avsikt hur länge som helst att ta bort den och sätta dit hörnskåpet som jag har haft ståendes i garderoben till ingen nytta. Nu fick Ebba (barnbarnet) skåpet och jag fick ändra lite. Blir perfekt för henne, 3 lådor, 1 för trosor, en för strumpor och 1 för bh.
Tog bort baksidorna främst för att det annars inte fick plats på grund av stickkontakt. Igår målade jag det. Inte så där jättevitt utan med lite färg och så drog jag ut det för att det typ skulle få lite mer gammaldags stil. Har ju tillhörande bänk i hallen och har gjort likadant med det. Jag blev kanonnöjd. Hade i tankarna är sätta upp sådan där frostad film men kommer inte att göra det. Då syns ju inte det som finns i just detta skåpet. I hallen gör det inget att jag har det så, där finns bara en massa glas. Men här  i köket har jag ju lite belysning och annat i som jag vill ska synas.

Ojojoj!!!!! Det blev mycket i bloggen idag.Finns väl kanske någon som är intresserad av att läsa vad jag har för mig. Men jag bloggar mest för egen skull så jag kan gå tillbaka och läsa. Extra viktigt för mig  nu eftersom jag glömmer så fort.



Så här såg hörnskåpet ut från början




Och här har jag målat det vitt




Här ser ni belysningen som jag blev skogstokig i :) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck