Sidor

onsdag 25 december 2019

Juldagen

Så var juldagen kommen. I vanlig ordning så är det min mamma som gäller. Vi brukar alltid samlas hos henne runt 12-tiden för att få i oss lite kroatisk julmat och att träffas och tjata lite. Mamma har ju aldrig haft något på själva julafton, juldagen firas mer. Inte bara av henne. Juldagen är en stor helgdag i Kroatien och faktiskt även Annandag jul. Var faktiskt tvungen att googla lite om det så jag inte skrev ner något som inte stämmer. Mest med tanke på att mitt minne har blivit katastrof. Nytt för iår är att Michaela och barnen också kommer. (Emil jobbar) Ska bli kul att hon är med.

Jag hade i tanke att inte skriva något om min cancer. Men se, det går inte. Det är ju en del av min vardag nu så det är bara att gilla läget. Igår kväll rakade Benny av mig allt mitt hår. Så extremt skönt att slippa det. Och jag trodde kanske att jag trots allt skulle tycka att det var  jobbigt, men jag trivs som sjutton i det. Ser ju cool ut. Och jag passar i det. Fast nu på morgonen har jag satt på min peruk. Har sminkat mig för att iallafall se lite piggare ut. Och vill inte ge alla en chock. Benny tycker att jag ser ut som en punkare. Han tror inte att han kommer att vänja sig. Men det tror jag att han gör. Han har iallafall gjort ett kanonbra jobb.

Idag är det min 3:dje dag av behandlingen (2:dra omgången) Igår kväll mådde jag inte så bra,  inte heller nu på morgonen. Eller ja.....Jag mår bra men har ont i magen och halsbränna som sjutton. Vid 7-tiden tog jag tabletterna som ska tas 1 timme innan tabletterna med cellgifter. Jag måste ju vara fastande 2 timmar innan jag tar dom, alltså inte äta eller dricka något. Endast vatten just när jag tar tabletterna. Men i samband med dom tabletterna var jag bara tvungen att ta en Samarin och 2 tabletter för magkatarr. Hade inte klarat av det, var superjobbig värk redan då. Och spy har jag inte alls lust med att göra idag. Så här 40 minuter senare känns allt kanon igen. Så snart jag har fått i mig det andra ska jag ta en tur till Smålandsstenar och köpa en julblomma till mamma. I och för sig behöver jag lite färskvaror själv, men det är bara mjölk och yoggi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck