Sidor

tisdag 24 december 2019

God Jul

Jag vill börja dagens inlägg med att önska er alla en riktigt God Jul.

Jul blir det ju hos mig också, även om det inte alls blir som det brukar. Detta året är vi bjuda till min bonusdotter Michaela och hennes familj. Och det känns helt underbart. Michaela tyckte att jag skulle slippa laga massa julmat på grund av att jag inte mår så bra. Lite blir det ju här iallafall, julskinka går bara inte att vara utan, likaså prinskorven och rödbetssalladen. Och imorgon juldagen så är det som vanligt mat och träffa släkten hos min mamma.
Michaela och hennes familj har nu bott i Reftele i 2 veckor, vilka har gått rätt så fort. Dom har kommit sig i ordning snabbt och nu har Benny även gjort klart lillstugan där Ebba ska bo. Gissa om hon blev glad när det var klart??? Hon städade och hade sig, var ju liksom en del att göra. Jag är så superduperglad att dom bor så nära  oss. Härligt för Benny att he en av sina döttrar på närmare håll och då även barnbarnen, Ebba, Elin och Cassandra.

Var ju iväg igår till Jönköping för att påbörja min andra behandling av cancern. Det blev en lång dag kan jag lova. Skönt att Benny var med och körde. Åkte hemifrån kl.8.00 och väl framme 9.15 blev det först att lämna blodprov. Därefter satte vi oss och fikade. Vid 10-tiden var det dax att träffa  läkaren och prata lite. Sen var det meningen att behandlingen skulle börja kl.11.00 men så blev det inte. Dom blandar ju allt när dom vet att jag kommer och ska behandlas, så allting startade först 13.40 Kan lova att det var en lång väntan. Och på allt det sitta med droppet i 2 timmar. Var trött som sjutton men kunde för allt i välden inte somna, lite för starka ljus för det för min del. Väl klara åkte vi hem och var hemma först vid 17.30-tiden. Och då var ju jag liksom glad att Benny körde, trodde ju att jag skulle få komma hem betydligt tidigare. Men nu blev det som det blev. Avdelningen är stängd nu under julhelgen så jag har fått med mig medicin hem som jag ska ta i 3 dagar. Mår inte riktigt så bra som jag skulle önska. Hoppas bara på att det inte blir värre. Har ju även fått tillbaka attackerna med yrsel och illamående trots att jag äter kortisontabletterna.

Så, det blev lite julblogg med. Ska åka iväg om om en liten stund eftersom vi även ska äta julfrukost hos Michaela. Precis lagom med tiden, får ju inte äta något 2 timmar innan jag tar medicinen och får sen äta 1 timme efter. Tabletterna tas kl.8.00 och klockan 20.00. Samma med maten där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck