Sidor

tisdag 17 december 2019

Bra dagar!!

Nu så har jag haft några riktigt bra dagar. Vilket känns kanon. Trött?!? Ja, som fan men inget jag kan komma ifrån. Speciellt inte eftersom jag har så svårt för att sova. Sista 3 dagarna har jag även varit rastlös så det smäller om det. Så jag har gjort lite nytta, bland annat lagat och frusit in mat. Både till min kusin som jag hjälper till med bantningen enligt 5:2 metoden. Och till oss själva. Brukar ju göra så. Förra omgången blev det tokmycket mat. Och nu hade jag bara köttfärssås/pasta kvar i flysen, 10 portioner. Men att bara äta det för att det inte finns annat känns ju inte speciellt kul.....eller gott heller för den delen. Dessutom så har jag saknat att stå och laga mat. Tog upp den sista köttfärsen igår och lite kotletter som jag kommer att laga till idag. Och alltså, inte bara till oss själva. Även läkaren tyckte att dom dagarna som jag mådde bra så skulle det vara bra att laga mat och frysa in. För det kommer dagar som jag inte kommer att orka.

Igår var jag hos frisörskan. Meningen var att jag skulle prova ut en peruk. När  jag kom in visade hon lite vad hon hade hemma. Den andra som hon visade blev jag skogstokig i, tyckte den var kanonfin. Och i min stil. Med en färg som jag har haft i mitt hår flera gånger, lite åt det röda hållet och med typ slingor. Och som bonus var det lite lockigt. Eftersom jag inte tvekade så fick jag ta den. Vilket resulterade i att jag fick ha den på mig och hon fixade en frisyr som jag ville ha. Lite ovanligt, visst. Men det blir bättre sen. Och lite tajt eftersom jag fortfarande har mitt egna hår. Vilket förresten började trilla av just igår. Blev rätt så mycket innan dagen var slut. Kommer att bli kanon.
Och för er som undrar......Nej, jag stör mig faktiskt inte ett dugg på att mitt hår ramlar av. Nu har jag ju liksom en anledning att raka ner det riktigt kort, alternativt helt. Har ju varit nyfiken i flera år hur det skulle kunna se ut och kännas men inte riktigt vågat mig på det.

Håller på att planera för fullt för nyårsafton. Ska bli så jättekul att för en gångs skull vara någon annanstans än hemma. Vi är flera stycken som är bjudna hem till Michaela. Var och en av oss skulle bidra med något ätbart. Eftersom jag inte riktigt vet hur jag kommer att må har jag bestämt mig för att ta förrätten...Skagentoast. Har kollat lite olika recept på det och kommer nog att blanda lite av allt det gottiga som ska vara med. Längtar som sjutton. OM, alltså OM jag inte minns fel så är jag och Benny även bjudna till Michaela på julafton. Även det något som vi inte brukar fira någon annanstans än hemma. Ska bli härligt att umgås lite med familjen och dessa underbara barnbarn. På juldagen blir det en sväng till min mamma även om hon har sagt att hon inte kommer att ha något iår eftersom hon inte orkar. Men det spelar nog ingen roll för någon av oss. Vi är ju där för att umgås, inte för att äta en massa mat som hon står och gör i flera dagar. Så det blir nog bra det också. MEN....Julhelgen kan vara lite i katastofläge för mig eftersom jag tar cellgifter 23-24-25. Förhoppningsvis kommer jag att klara mig utan en massa biverkningar.

Jag har även idag gjort en massa mat, denna gången till mig och Benny och frusit in. Ont om pengar så det smäller  om det men min kusin betalade hälften av sin mat så jag kunde ta en tur till affären och handla det som var nödvändigt...Dessutom skönt att kunna tanka bilen full. Imorgon har jag iallafall tankar på att inte göra ett skit utan bara vila. Får väl se hur det går med det. Kanske jag tar en tur till Michaela :) På torsdag är det äntligen pension och i vanlig ordning kör jag runt på min mamma för att handla .......och passar på att fylla hos mig. Fast så mycket påfylling kommer det inte att bli eftersom jag som sagt har lagat massor av mat idag.....nämligen 80 portioner och frysen är full, både här inne och ute i förrådet.

Igår var första dagen som jag började tappa mitt hår. Blev 3 sådana här omgångar. Och ja.....Även idag då.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck