Sidor

fredag 29 november 2019

Småcellig lungcancer

Under morgonen idag blev jag uppringd från sjukhuset i Jönköping. Faktum är att jag stod med mobilen i handen för jag skulle själv ringa till dom och fråga om tabletterna som jag tar. Mår ju inte riktigt bra av dom och ville veta ifall jag kunde sluta att ta dom. Men dom hann alltså före mig.

Förra torsdagen gjordes det ju en ny bronoskopi på mig, något som brukar ta 3 veckor innan dom är klara med svaret. Han sa ju redan då att han skulle skynda på svaret eftersom det var akut och att det kunde ta 10-14 dagar. Det tog alltså bara 1 vecka, blev klart igår. Och i onsdags var jag ju och gjorde ny magnetröntgen av huvudet, även det med förtur på svar. Tog alltså bara 2 dagar. Och imorse ringde dom alltså.

Nu vet dom att det är småcellig cancer. Och det är detsamma i huvudet där det fanns 7 mindre av dom. Jag har inte pratat med läkaren idag så jag har inte riktigt all info, har bara googlat på det. Och ska man tro det som står så är det svårt att behandla. Hur som helst så ska jag vara i Jönköping på måndag. Träffa och prata med läkaren och efter det påbörja min behandling, även det på måndag. Ska ligga med någon slags dropp, vet inget mer just nu. En behandling som helt plötsligt var akut att börja med.

Jag har under hela förmiddagen varit så otroligt ledsen, tårarna rinner med jämna mellanrum. Jag är glad att behandlingen kommer igång. Men tankarna surrar ju, det kanske inte kommer att gå. Och jag kommer att kämpa, vill inte alls dö...inte än. Men som sagt, tankarna finns där iallafall.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck