Sidor

tisdag 16 januari 2018

Sarah 11 månader

Alltså, denna Sarah är i en klass för sig! Lika mycket som hon är social och gosig och ska krypa in under skinnet på mig, lika mycket har hon i skallen. Jag trodde att hon skulle lugna sig lite ju äldre hon blev. Men Sarah har inte samma tyckande som jag. Under denna månaden har hon kommit på nya hyss. Bland annat har hon bestämt att hennes älsklingsplats är diskbänken. Jag vill inte ha henne där. Och det spelar ingen roll att där inte finns något, allting är bortplockat. Jag spayar medel som ska hålla henne borta. Men noop, ingenting hjälper. Hon är väldigt bra på att leka för sig själv vilket jag tycker är bra. Hon har bestämda leksaker som hon älskar extra mycket, det handlar om 2 olika möss. När hon får tag på någon av dom så kan hon alltså leka med denna musen minst 1 timme åt gången. Hon snor också en massa saker från mig...precis allt. För ett par veckor sedan letade jag efter mitt extra minneskort och kunde inte hitta det någonstans. Först när jag bytte vatten hittade jag det. Då låg det i botten på skålen. Och jag vet att det är Sarah, det är bara hon som tar saker och sticker. Och oftast hittar jag dom flesta sakerna i vattenskålen. Lite jobbigt när hon snodde godis och först lekte med det för att sedan ta det till vattnet. Varför??? Och nej, trots alla hennes hyss vill jag inte byta ut henne mot alla pengar i världen. Hade hon varit en han kan jag lova att namnet hade varit Emil. Är rädd att jag en dag får åka in med henne akut för att hon har svalt något olämpligt.

Ett annan dilemma som jag har är att hon tokvägrar äta torrisar fortfarande. Visst är hon i skålen och rotar. Men, det är endast för att ta kulorna och leka med dom. Så jag trampar flera gånger på någon. Även om jag plockar upp dom så ligger där nya. Så nu ger jag verkligen upp, det kommer väl den dagen hon får egna ungar och då för att hon inte vill att dom ska äta upp det. Detta är faktiskt lite problem kan jag tycka. För på grund av det måste jag servera blötmat minst 3 gånger om dagen. Och varje gång är hon hungrig till tusen. Även om hon bara äter blötmat så går hon ju upp i vikt, sakta men säkert. Idag väger hon 3889g och har under månaden ökat med 160g.

Jag vet att jag skrev förra månaden att det kommer att ta minst 6 månader innan hon ska paras. Men så snart hon har HCM-skannats ska pillren bort och hon får komma i löp. Förhoppningsvis får vi en tid i mars om dom har någon. Kommer ju att använda Eros till henne och är lite rädd att han ska komma på att strila och markera. Då blir han kastrat. Och jag vill inte riskera det då jag verkligen vill ha honom till Sarah.

Att ta kort på henne nu är en hel vetenskap. Hon gör miner på nästan alla bilder då hon tjattrar efter den förfärliga vippan. Men det spelar ingen roll om jag inte har den i handen, hon gör det så snart jag tar fram kameran. Och dessutom kisar hon på dom flesta bilderna idag. Så jag gav  upp, ni får vad det blev.





















När det lådan med leksakerna så är alla där flera gånger om dagen och drar fram något nytt att leka med. Jag behöver aldrig bekymra mig för att dom inte har något att leka med.












Tussen är lika cool och lugn som vanligt. Fast ibland kana jag tycka att han är för lugn, ser nästan ledsen ut. Tror att han saknar bebisarna emellanåt. Men om 8 veckor får han ju Aladdin att fostra upp.













Zira är som alltid svår att fota




Då är det lättare när jag inte fokuserar på bara henne


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck