Sidor

fredag 21 februari 2020

Blodpropp

Jaha, i vilken ordning ska jag blogga idag då? Spelar nog ingen större roll. I mitt senaste inlägg före detta så skrev jag ju att jag mådde sämre och  hade ont i vänster lunga. Skrev också att jag skulle kontakta dom i Jönköping efter att jag hade varit och lämnat blodprov. Vilket jag också gjorde eftersom jag hade så pass ont. Ringde och berättade om mina symptom och dom ville att jag skulle komma in direkt. Så fick ringa efter Benny på jobbet som kom med en gång och 2 timmar senare befann jag mig hos läkaren. Ingen väntetid som det brukar  vara.

Det första som jag fick göra var att lämna blodprov...igen. När jag väl var uppe hos läkaren försökte dom sätta in nål i armen eftersom jag skulle ner på röntgen. Kommer inte ihåg varför, men denna röntgen var speciell och en större nål skulle sättas in så att dom fick in kontrasten. Det gick inte så bra. Den första sköterskan satte 3 nålar men kärlen sprack på alla. Sen hämtade hon in en ny sköterska för hon ville inte plåga mig mer. Även den nya sköterskan misslyckades, även hennes 3 försök slutade i att kärlen sprack. Och jag kan lova att det gör skitont när dom spricker. Eftersom inte hon heller lyckades ringde dom efter en narkossköterska. Första försöket miss men hon fick in nålen rätt på andra försöket. Om hon hade misslyckats där skulle hon ringa efter narkosläkaren så hade dom tagit det med ultraljud. Så gissa om jag har fina blåmärken på mina armar. Öm är jag vid varje också. Hur som helst, röntgen direkt som hade väntat på mig.

När jag väl kom tillbaka till läkaren hade hon redan fått svar från röntgen vilket visade att jag hade fått en blodpropp i vänster lunga. Så jag fick inte åka hem eftersom dom skulle ta en massa andra prover och ville även ha koll på mig. Fick en spruta i  magen som jag tog själv på grund av att jag skulle ta dom själv hemma. Jag tyckte dom sa 6 veckor, bara det var länge enligt mig. Men väl hemma och läst vad hon skrev så ska jag ta dessa sprutor i 6 månader. Och bara denna första gav mig ett stort blåmärke. Gårdagens spruta ser inte ut att bli lika stort blåmärke efter, men det har blivit ett. Kan inte påstå att jag längtar efter att ta dom varje dag vid 12-tiden. Det gör  inte ont, känner inte ens av sticket som jag gör. Men jag kan föreställa mig hur magen kommer att se ut efter bara 1 vecka. Medlet i sprutan är då att hålla blodproppen i schack. Har dessutom fått en infektion i kroppen så har fått ännu mer tabletter att ta om dagen. Lite positivt är det iallafall, MR-röntgen av hjärnan igår visade att metastaserna har minskat  i svullnad. Ska tillbaka om cirka 2-3 veckor och kolla allt igen.

Nu på morgonen fick jag också svaret från röntgen som jag tog för 2 veckor sedan. Det visar att jag har metastaser i höger lunga också. Även en i skelettet, men jag har ingen koll på var. Får väl veta det sen. Och inte kan jag göra något åt skiten. Det är bara att ta dagen som den kommer. Trots att jag har extra medicin nu så har jag ont och det känns fortfarande värk i vänster lunga, dock inte lika mycket som innan medicinen. Är i vanlig ordning trött och det är också skit för jag måste/behöver vila mycket även under dagarna. Skulle vara så glad om jag fick sova en hel natt.

Hur som helst, jag är stolt över mig själv som trots allt fixar denna skiten så pass bra som jag gör. Jag får helt enkelt ta dagen som den kommer och vara glad över varje dag som jag fortfarande lever. Och får hoppas på att jag inte får någon ny propp. För det är visst vanligt att man får det när man ha cancer sa dom igår.
Så här ser det ut på magen just nu





Och ett av blåmärkena på armen. Svårt att ta blider på sig själv så det blir bara denna bilden




Och så mina sprutor. Svindyra....Ett paket med 6 stycken kostar 600:-


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck