Sidor

onsdag 30 oktober 2019

Energiska dagar

Vissa dagar har jag så mycket energi så jag vet inte var jag ska göra av den. Andra dagar orkar jag inte ens tänka på att försöka göra något nyttigt. Vilket i och för sig är bra, får ju mindre värk då. Men så är jag ju den jag är. Behöver göra något varje dag, annars blir jag skogstokig. Dom 2 dagarna som har varit har jag gjort massor av saker här hemma. energin har flödat. Fast jag har mest hållit mig sysselsatt för att slippa alla skittankar.

Jag gillar ju att stå och laga mat, att planera. Sedan jag började räkna kalorierna har jag börjat laga stora portioner och fryser ner. Att stå och laga "vanlig" mat varje dag går ju fort. Men om man som jag räknar kalorier så tar det mycket längre tid. Allting ska ju vägas och skrivas ner i ett recept för att det ska bli rätt. Är ju med i Viktklubben där man skapar egna recept. Tycker det är jättekul. På det sättet håller jag ju också stenkoll på vad varje portion innehåller. När en maträtt är klar så är det inte bara att ta fram fryslådorna. Då ska all den färdiga maten vägas också. Allt sådant funkar för mig, har ju tid till det. Tog ju tag i vikten igen måndagen för 2 veckor sedan och det funkar bra som tidigare. Har, iallafall för tillfället, slutat hetsäta. Vilket har resulterat i -6.4kg. På bara 16 dagar alltså. Kanonbra!!!!
Dessutom är det lite roligare med just maten nu. Michaela som bor här tillfälligt eftersom hon har börjat jobba i Gislaved kör på tillsammans med mig. Dom har ju köpt hus i Reftele men flyttar in först i december. Och hennes nya arbetsgivare ville ha henne till att börja tidigare. Hon jobbar 3-4 dagar sen åker hon hem till Uddevalla ett par dagar för att sen komma hit igen. Kommer idag igen. Detta med att hon bor här gör också att jag tar det betydligt lugnare på morgonen eftersom hon är här hemma vid 12-tiden på natten och sover länge.

Jag har gått och väntat på att få tiden i Linköping för ny bronkoskopi. Dom ringde till mig igår och jag ska vara i Linköping den 20/11. Dom hade fullt upp och inga tider tidigare. Ska först till läkaren den 20:de och sova över för att nästa morgon vara på plats 7.30. Åker sen hem när allting är klart och jag vaknat till. Blir sjuktaxi för min del både dit och hem. Har ingen bil att kunna köra själv och dessutom får jag inte köra bil efteråt i och med allt det lugnande som jag får i mig. Nervöst men det kommer säkert att gå bra. Det som är jobbigast är återigen denna väntan på 2 veckor innan svaret kommer.
Idag ska jag till sjukgymnasten. Han hade en tanke på varför jag har så ont i höger arm och ville kolla igenom mig. OM det är som han tror så blir det en tid till läkaren för kortisonspruta som isåfall ska hjälpa mig. Jag hoppas innerligt att det är som han tror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck