Sidor

onsdag 11 mars 2020

Bästa dagen!!

Idag har det varit den bästa dagen på väldigt väldigt länge. Så pass positiv så jag var tvungen att släppa ett  par tårar, Benny likaså.

Idag har jag alltså varit i Jönköping igen och denna dagen var inplanerad. Det hela började med ett läkarbesök där läkaren förklarade allt som har med strålning och cancer att göra. Redan från första början när jag fick veta att jag hade cancer pratades det  om att jag skulle strålas. För att sen få veta att det inte blev något med det. Men efter att dom hade sett att jag reagerade så pass bra på själva cellgiftsbehandlingen tyckte dom att strålning bara var positivt i detta läget.

Jag ska strålas 10 gånger på 2 olika ställen. Det ena är i huvudet och det andra typ mellangärdet. Det kommer att bli 5 dagar i rad , hem över helgen i 2 dagar och sen 5 dagar igen. Under tiden kommer jag att på patienthotellet eftersom det tar alldeles för lång tid att åka fram och tillbaka och dyrt blir det då isåfall Benny måste ta ledigt och så bensinkostnad på det. Med strålningen är det meningen att metastaserna (dottertumörer) ska försvinna i huvudet och även den stora. Dock kommer det tillbaka eftersom det fortfarande är så att det inte går att bota denna cancern. MEN, om allting funkar som dom tror sig ska göra så kommer jag inte ha det på ett tag och när det väl kommer tillbaka så skulle det bli en ny tur med cellgiftbehandling och strålning. Det negativa var att jag kommer att tappa mycket av mitt minne. Inte sånt som jag då redan vet utan jag kommer att få det svårt med att komma ihåg hur nya saker funkar.......och så vidare. Och så kommer jag att få fler kala fläckar på huvudet eftersom jag kommer att tappa mer hår. Enligt dom kommer jag att tappa ögonbrynen och fransarna också. Det kommer att kännas som vanligt dom första 4-5 dagarna men sedan kommer biverkningarna med att jag kommer att må dåligt och spy, vara kanontrött och nåt mer som jag inte kommer ihåg. När det gäller maten kommer det bli problem att få ner den så det mesta kommer att behöva mosas och så äta försiktigt. Men allt skulle återgå till det "normala" ett par veckor efter strålningens avslut. Allt detta negativa tar jag, bara  jag blir bättre.

Efter läkarbesöket blev det röntgen och några tatuerade fläckar så dom vet vart dom ska vara. Gjorde även en mask till ansiktet.
Hur som helst, jag är nöjd med dagen och jag blev faktiskt piggare av att få lite positiv info. Känns som sagt bara bra. Om man bortser från att jag nu istället är nervös ifall jag kommer att hitta allt på måndag. Annars får jag väl dra med mig någon som vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck