Sidor

söndag 27 maj 2018

Sarah 7 veckor

Sarah har nu gått 49 dagar av sin dräktighet och det är bara 16 dagar kvar ifall hon går 65 dagar. Denna veckan har inte alls gått så fort som dom andra. Jag har inte gjort så mycket, mest vilat från alla måsten på grund av värken. Har inte ens kunnat sätta mig och sy då allting verkar ha gått i krasch med kroppen. Men det beror också på att jag har varit lite deppig, Tussen flyttade i måndags, 1 vecka i morgon. Och dessutom brukar jag vara lite stressad inför vecka 7. Har varit med om att jag trott en hona varit dräktig men att hon gått i  löp i vecka 7. Även om jag verkligen inte tror att det är så med Sarah. Jag kändes hennes bebisar röra på sig redan i onsdags. Och så tidigt har jag aldrig känt dom tidigare. Och det var inga tarmar som jag kände utan äkta rörelser. Sarah ligger ju så gärna hos mig längre och vill gosa. Och hon älskar att jag har handen på hennes mage. Så att känna dom har alltså inte varit något problem. Fast igår kväll blev jag riktigt nervös och har under natten sovit oroligt.

Sarah har ju sina race. Inte alls som innan hon blev dräktig. Men där finns race så där 1 gång om dagen, även om dom är lite i slowmotion. Igår kväll hoppade hon upp på en byrå mitt i sitt race, in bakom tv:n och vidare till nästa sida. Där fick hon inte stopp på sig själv utan gled ner i hörnet där det inte finns så mycket plats. Dessutom så stod det 3 tavlor på golvet. Som hon alltså ramlade ner i. Jag såg ju allt hända då jag låg i sängen och tittade på tv:n. Jag kom upp snabbt och tog upp henne, hon försökte själv under tiden. Men det gick inte så bra. Att hon fick ont såg jag på henne då hon slickade sig vid ena höften. Hon skadade sig inte men slog sig. Allting har gått bra under natten, hon visade inget på att hon hade ont, inte heller nu på morgonen. Jag hoppas att bebisarna klarade det också. Vet ju att dom är skyddade i magen men blir ju nervös iallafall. Så jag hoppas verkligen att allting är bra där inne.

Nu när Tussen har flyttat är dörren till sovrummet öppet även på natten. Hon vill inte vara själv och det förstår jag. Hon kommer och lägger sig i sängen när jag lägger mig. Och där ligger hon bara 10 minuter, sen hoppar hon ner. Hennes favvoställe nu är inne i syrummet. Där är det svalt och skönt för henne. Hon äter bra men nu vill hon inte ha mushbollarna. Hon som älskar när dom är blandade i blötmaten. Men nä, hon vill inte ha det nu. Men blandfärs vill hon ha, och ja, givetvis får hon det. Och godis. Hon har verkligen fått smak på det nu när hon är dräktig och har sug efter det hela tiden. Hon kommer fram och sätter sig där hon vet att godiset är. Och ja, hon får varje gång. Men, bara 3-4 bitar åt gången eftersom hon får flera gånger om dagen.

Veckans viktuppgång är inget att hurra över. Fattar inte att hon inte har gått  upp mer än vad hon har gjort med tanke på hur mycket hon äter. Och inget illamående eller dålig mage under veckan. Känns som att hon inte har så många i magen just nu, 2 max 3 bebisar. Jaja, snart får jag veta. För givetvis håller jag vid vad jag skrev förra veckan med att jag tror att det gömmer sig 5 bebisar i magen. Spännande!!!
Denna veckan är hennes vikt 4747g och hon har under veckan ökat med 125g, sammanlagt nu 817g
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck