Sidor

söndag 6 maj 2018

Sarah 4 veckor

Tiden går fort och nu har Sarah alltså gått 4 veckor. Bebisen/bebisarna som hon väntar är ju inte alls så stora, bara cirka 2,5 cm.  Men jag tycker ändå att magen har en liten kula. Hon äter fortfarande bra, fast hon denna veckan har ätit lite mindre. Hon har även varit illamående och spytt. Inte så hon har spytt hela dagarna, utan det har bara varit på  morgonen i 3 dagar. Inget jag är orolig för, det är ju så, man kan bli illamående när man väntar smått.
Denna veckan är hennes vikt 4200g och hon har ökat med 117g under veckan. Sammanlagt nu 270g.

Hon är nu betydligt lugnare med sina race. Hennes störta sysselsättning om dagarna är nu att tvätta sig och att reta Tussen. För tillfället gillar nämligen inte Tussen läget, han känner ju av att hon är dräktig, luktar inte alls som hon brukar. Och när hon är på honom för att gosa kan han bråka med henne. Inte varje gång. Men tillräckligt för att jag ska bli lite orolig. Hoppas det lugnar ner sig. Kanske förstår Sarah inom kort att han inte vill gosa med henne för tillfället.

Det har hänt lite tråkiga saker också. Inom loppen av 1 vecka har 2 katter från min uppfödning fått somna in. Förra veckan i torsdags (27/4) fick Bus (Bruce Willis) somna in. han var riktigt dålig och hade flera tumörer. Han skulle ha fyllt 11 år nästa månad. Och nu i torsdags (3/5) fick Ophelia somna in. Detta skriver Ophelias ägare Lisa i sin blogg

"Idag på fm fick vår sötaste, raraste katt somna in. Hon blev diagnostiserad med Hjärtsäcksbråck när vi röntgade henne förra året då HCM-scanningen inte gick att genomföra då det var en massa tarmar i vägen för hjärtat. Detta är något som veterinärerna LÄSER om under utbildningen men som få får se. Hon hade, en njure och lite av tjocktarmen i bukhålan, resten fanns i brösthålan. Vi gjorde avvägningen förra året att vi skulle låta hon få vara med så länge hon inte blev sämre och Marie, hjärtveterinären höll med. men nu så gick det inte längre. Sakta men säkert så tappade Ophelia i vikt och när vi märkte detta så fanns det inget annat att göra än att låta henne gå."


Bus
Ophelia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck